Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Bir ilçeye daha operasyon hazırlığı!

Sokağa çıkma yasaklarının uygulandığı Sur, Cizre, Silopi’den sonra Nusaybin’de de operasyon hazırlığı yapıldığı bildirildi...

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-01-13 05:32:01

Bir ilçeye daha operasyon hazırlığı!

Sur, Silopi ve Cizre'de sokağa çıkma yasaklarıyla birlikte asker, polis ve korucuların ortaklaşa düzenlediği operasyonlar devam ederken, Mardin'in Nusaybin ilçesi için de operasyon hazırlığı yapıldığı bildirildi.

Habertürk Gazetesi'nde yer alan bilgide; Asker, polis ve köy korucularının ortaklaşa yürüttüğü operasyonlar, sokağa çıkma yasağının uygulandığı Şırnak'ın Silopi ve Cizre ilçelerinde 30'uncu; Diyarbakır'ın Sur İlçesi'ndeki operasyonlar 45'inci gününde devam ediyor.

Güvenlik kaynakları, Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde de operasyon yapılacağını açıkladı. Nisaybin'de başlatılacak operasyonu yine asker, polis ve köy korucuları gerçekleştirecek.

Aynı kaynakların verdiği bilgilere göre, Nusaybin'de daha önceki operasyonlarda PKK'lıların çıkartıldığı 2 mahalleye militanlar yeniden yerleşti.

Güvenlik kaynakları, ilçede, kapsamlı bir operasyonla PKK'lıların etkisiz hale getirileceğini belirtti.

CENAZELER İÇİN YASAĞA 2 SAATLİK ARA

Diyarbakır Valiliği, Sur'da sokağa çıkma yasağının 41. günü olan Dabanoğlu Mahallesi'nde bulunan 4 cenazenin İHD, Mazlum-Der ve baro tarafından alınması için Çiftehan Sokak'ta 2 saatliğine yasağı kaldırdı.

HDP Milletvekili Sibel Yiğitalp ve kurum temsilcileri 3 cenaze aracıyla birlikte Gazi Caddesi'ne geldi. Sadece kurum temsilcilerinin bölgeye girişine izin verildi.

Ural tipi zırhlı polis aracına bindirilen temsilciler, Çiftehan Sokak'a girdiği sırada çatışma çıktı. Bunun üzerine heyet, 1 saatlik uğraşın ardından cenazeleri alamadan bölgeden ayrıldı.

Gün içindeki çatışmalarda ise 4 güvenlik personeli yaralandı. Genelkurmay Başkanlığı, Diyarbakır'ın Sur, Şırnak'ın Cizre ve Silopi ilçelerinde 15 Aralık'tan bu yana sürdürülen operasyonlarda öldürülen militan sayısının 483'e ulaştığını açıkladı.

Mardin'in Artuklu İlçesi'nde de Suriye'den Türkiye'ye geçmeye çalışan 2 PKK'lı yakalandı.

Haber Ara