Dolar

32,4751

Euro

34,7277

Altın

2.438,78

Bist

9.915,62

Bir haftada 42 PKK'lı etkisiz hale getirildi

Şırnak, Hakkari, Diyarbakır, Bingöl, Elazığ, Mardin, Hatay, Osmaniye ve Gaziantep'te son bir haftada düzenlenen operasyonlarda 42 PKK'lı etkisiz hale getirildi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-06-09 15:46:21

Bir haftada 42 PKK'lı etkisiz hale getirildi

Şırnak, Hakkari, Diyarbakır, Bingöl, Elazığ, Mardin, Hatay, Osmaniye ve Gaziantep'te son bir haftada düzenlenen operasyonlarda 42 PKK'lının etkisiz hale getirildiği bildirildi.

Genelkurmay Başkanlığından yapılan haftalık bilgilendirmede, yurt içinde PKK'ya karşı sürdürülen mücadele ile Fırat Kalkanı harekat bölgesinde güvenliğin sağlanması ve bölgede göç eden halkın geri dönüşüne destek kapsamındaki faaliyetlere ilişkin bilgi verildi.

Buna göre, PKK'nın sürekli barınma alanı ve yurt içine geçiş güzergahı olarak kullanması sebebiyle büyük önem taşıyan, özellikle Hakkari, Şırnak, Mardin, Diyarbakır ve Hatay bölgelerini PKK'lılardan temizlemek ve gelecek döneme yönelik hazırlıklarını kısıtlamak amacıyla başlatılan operasyonlara aralıksız devam ediliyor.

Bu kapsamda, Şırnak Beytüşşebap Bestler-Dereler, Cudi Dağı, Hakkari Yüksekova, Diyarbakır Lice, Bingöl Genç, Elazığ Arıcak, Mardin Dargeçit ve Hatay, Osmaniye, Gaziantep bölgelerinde düzenlenen operasyonlarda 42 PKK'lı etkisiz hale getirildi.

 

Haber Ara