Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Bir AstraZeneca skandalı daha… Hemşire komaya girdi

Pek çok ülkenin yasakladığı AstraZeneca bu kez de Gürcistan’da da skandala sebep oldu. Başkent Tiflis’te aşı yapılan bir hemşirenin komaya girdiği bildirildi.

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-03-18 18:33:50

Bir AstraZeneca skandalı daha… Hemşire komaya girdi

AstraZeneca aşısı ile tartışmalar her geçen gün daha da alevleniyor.

Gürcistan'ın Ahıska kentinde yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı geliştirilen AstraZeneca aşısı uygulanan bir hemşirenin komaya girdiği bildirildi.

Kovid-19 aşılama sürecinin 15 Mart'ta AstraZeneca ile başladığı ülkede konu ile ilgili açıklama yapan Ulusal Hastalık Kontrol ve Halk Sağlığı Merkezi Başkanı Amiran Gamkrelidze, hemşirede anafilaksi (hemen tedavi edilmesi gereken ciddi, potansiyel olarak hayatı tehdit eden alerjik bir reaksiyon) geliştiğinin tahmin edildiğini söyledi.

İrlanda'nın, Oxford Üniversitesinin ilaç firması AstraZeneca ile geliştirdiği yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısının kullanımını geçici olarak durdurduğunu bildirmesinin ardından, ülkeler peş peşe AstraZeneca kullanımıyla ilgili açıklamalar yapıyor. AstraZeneca aşısı yapılan bir profesörün daha sonra hayatını kaybetmesi sebebiyle soruşturma başlatıldı.

 

Haber Ara