Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Binali Yıldırım: 15 Temmuz dönüşüm noktası oldu

Başbakan Yıldırım, '15 Temmuz darbe girişimi bize ülkemize demokrasimize büyük tahribatlar vermekle beraber göz bebeğimiz silahlı kuvvetlerimizin kurtuluşu için de dönüşüm noktası olmuştur' dedi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-11-01 18:33:02

Binali Yıldırım: 15 Temmuz dönüşüm noktası oldu


Başbakan Binali Yıldırım Milli Savunma Üniversitesi Akademik yıl açılışı ve Harp Enstitülerinin öğretime başlaması törenine katıldı.

Burada bir konuşma yapan Başbakan Yıldırım, "Ülkemiz son yıllarda ortaya çıkan yeni risk ve tehditlerle karşı karşıyadır. 15 Temmuz'dan sonra aldığımız tedbirlerden biri de Silahlı kuvvetler ve Mili Savunma Bakanlığı'nın yeniden yapılandırılmasıdır. Gereken adımları titizlikle attık ve bugün akademik yıl açılışını yaptığımız Milli Savunma Üniversitesi de bu alınan kararlardan bir tanesidir. 15 Temmuz'da bu kurumlarımıza verilen tahribat ve öğrenci kaybımız süratle telafi edilmiş, Harp Akademileri, Astsubay ve akademilerde bugün toplam sayı 9 bin 832'dir. Hükumet olarak bu kurumumuza da her zaman sahip çıkacağız. Bu yapısal dönüşüm gerçekleşmiştir, bundan sonra da devam edecektir. Subaylarımızın, astsubaylarımızı en iyi şekilde bilgi ve uygulamalarla donatmak amacımız. Bunun için ihtiyacımız olan her türlü imkan ve kabiliyetler hükumetimiz tarafından sağlanacak" dedi.

FETÖ ihanetinin Ülkemize yaptıkları ihanetin boyutları her geçen gün daha açık şekilde ortaya çıktığına dikkat çeken Başbakan Yıldırım, "15 Temmuz darbe girişimi bize ülkemize demokrasimize büyük tahribat vermekle beraber gözbebeğimiz silahlı kuvvetlerimizin kurtuluşu için de dönüşüm noktası olmuştur" dedi.

Başbakan Yıldırım konuşmasının devamında gelişen teknoloji ile birlikte siber saldırılara dikkat çekerek şöyle sürdürdü; "Tehdit algısı değişiyor. Eskiden tankla, topla savaşılırken artık siber saldırılarla harpler yapılıyor. Dolayısıyla bilgi en büyük güç haline geliyor. Bir çok ülke siber kuvvetler adı altında komutanlıklar kurdu. Bu konuda TSK'da gerekli adımlar attı."


Haber Ara