Dolar

32,3399

Euro

35,1193

Altın

2.238,54

Bist

8.793,66

Bilim Madalyası Acemoğlu’na verildi

Bu yıl ikinci kez takdim edilen Koç Üniversitesi Rahmi M. Koç Bilim Madalyası’nın sahibi, Massachusetts Teknoloji Enstitüsü Ekonomi Bölümü’nden Prof. Dr. Daron Acemoğlu oldu.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-11-24 09:18:15

Bilim Madalyası Acemoğlu’na verildi

Koç Üniversitesi tarafından, Türkiye'nin yetiştirdiği bilim insanlarını ödüllendirmek ve bilimin gelişmesini teşvik etmek amacıyla başlatılan Rahmi M. Koç Bilim Madalyası kapsamında, Rahmi Koç Müzesi'nde ödül töreni düzenlendi. Bu yıl iktisadi, idari, sosyal, insani bilimler ve hukuk kategorisinde verilen ödüle, uluslararası alanda ekonomiye yaptığı katkılar dolayısıyla Massachusetts Teknoloji Enstitüsü Ekonomi Bölümü'nden Prof. Dr. Daron Acemoğlu layık görüldü. Ödülü, Koç Holding ve Koç Üniversitesi Şeref Başkanı Rahmi M. Koç'un elinden alan Acemoğlu, “Ciddi, bilgiye bağlı kurumların araştırmalarımı böyle büyük bir ödüle layık görmesi benim için çok anlamlı” dedi. Tören kapsamında, Acemoğlu hakkında kısa bir film de gösterildi.

GURUR DUYUYORUZ

Koç Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı ve Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Koç, Rahmi M. Koç Bilim Madalyası'nın ikincisini gelişmiş, müreffeh ve aydınlık bir dünyanın oluşumuna önemli katkılarda bulunması dolayısıyla dünyaca ünlü bir bilim insanına vermekten büyük gurur duyduklarını belirterek, çalışmalarından ötürü Acemoğlu'nu kutladı.

 

Haber Ara