Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Beyaz Saray ve Pentagon’da şok etkisi oluşturan karar!

Amerikan New York Times gazetesi, Trump’ın Ukrayna’dan siyasi rakibi Joe Biden aleyhine soruşturma açması talebinin Beyaz Saray ve Pentagon’da adeta şok etkisi oluşturduğunu yazdı.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-12-30 17:28:38

Beyaz Saray ve Pentagon’da şok etkisi oluşturan karar!

Amerikan New York Times gazetesi, Trump'ın Ukrayna'dan siyasi rakibi Joe Biden aleyhine soruşturma açması talebinin Beyaz Saray ve Pentagon'da adeta şok etkisi oluşturduğunu yazdı.

 New York Times gazetesi, Trump Yönetimi ve Kongre yetkilileriyle görüşmeler, kamuoyuna açıklanmamış elektronik posta yazışmaları ve azil soruşturması kapsamında alınan ifadelerin binlerce sayfalık dökümü ışığında Ukrayna'ya yapılacak Kongre onaylı askeri yardımın askıya alınmasından önceki 84 günün bilançosuyla ilgili özel habere yer ayırdı.

Gazete, Temsilciler Meclisi'nin Trump'ı görevden azledilme talebiyle suçlu bulmasına kadar uzanan süreç öncesinde, Trump'ın Ukrayna'dan siyasi rakibi Joe Biden aleyhine soruşturma açması talebinin Beyaz Saray ve Pentagon'da adeta şok etkisi oluşturduğunu yazdı.

Habere göre bu talepler, Trump Yönetimi içinde derin bölünmelere neden olurken Beyaz Saray Genel Sekreter Vekili Mick Mulvaney gibi kilit danışmanların daha yakın mercek altına alınmasına yol açtı.

Trump'ın kişisel avukatı Rudy Giuliani ve diğer Trump yandaşlarının Ukrayna'nın Joe Biden hakkında soruşturma açması için uyguladığı baskılar Dışişleri Bakanlığı'nda karmaşa oluştururken Trump'ın askeri yardımı dondurma talimatı, aynı anda Beyaz Saray ve Pentagon'da kafa karışıklığına yol açtı.

Habere göre Trump'ın Ukrayna lideri Zelensky'yle yaptığı telefon görüşmesinden bir ay sonra Savunma Bakanı Mark Esper, Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ve dönemin Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton, Oval Ofis'te Trump'ı Ukrayna yardımının Amerika'nın çıkarına olduğu konusunda ikna etmeye çalışsa da başarılı olamadı.

Gazete, Trump'ın en üst düzey ulusal güvenlik danışmanlarının Ukrayna yardımının dondurulmasına ilişkin tepkisinin daha önce bilindiğinden çok daha sert olduğunun ortaya çıktığını kaydediyor.

Haber Ara