Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Berlusconi'nin rüşvet davasında mahkemeye delil verecekti, Faslı model Iman Fadıl hayatını kaybetti

İtalya'da eski Başbakan Silvio Berlusconi'nin Bunga Bunga partilerine katılan Faslı model Iman Fadıl'ın bu partilere ilişkin bir rüşvet davasına delil vereceği fakat 1 Mart'ta radyoaktif madde zehirlenmesinden öldüğü aktarıldı. Olayla ilgili cinayet soruşturması başlatıldı.

6 Yıl Önce Güncellendi

2019-03-17 15:09:56

Berlusconi'nin rüşvet davasında mahkemeye delil verecekti, Faslı model Iman Fadıl hayatını kaybetti

İtalya'da eski Başbakan Silvio Berlusconi'nin Bunga Bunga partilerine katılan Faslı model Iman Fadıl, 1 Mart'ta miğde ağrıları sebebiyle kaldırıldığı Milan'daki hastanede aynı gün radyoaktif madde zehirlenmesinden hayatını kaybetmişti.

MAHKEMEYE DELİL GÖTÜRECEKTİ

2012 yılında Berlusconi hakkında açılan davada tanık olan Fadıl'ın eski başbakanın rüşvetten yargılandığı bir başka dava ile ilgili ise savcılara deliller vermek üzere olduğu öne sürüldü.

BİR KİTAP YAZIYORDU

İtalyan gazeteleri Fadil'in ölmeden önce Berlusconi'nin partilerinde yaşananları anlattığı bir kitap üzerinde çalıştığını yazdı. Savcılar 34 yaşındaki modelin ölümünün ardından bu kitabın kopyasına el koydu.

NE OLMUŞTU?

Berlusconi, "18 yaşından küçük bir hayat kadınıyla ile birlikte olmaktan" yargılandığı davada suçsuz bulundu. Fakat bu kez de bu yargılanma sürecinde bazı kadınlara rüşvet vererek onları susturma suçundan mahkemelik oldu.

 

Haber Ara