Dolar

32,3397

Euro

35,1053

Altın

2.239,53

Bist

8.855,15

Berat Albayrak tarih verdi! Dünyanın en büyüğü olacak

Enerji Bakanı Berat Albayrak, Türkiye'nin ilk, dünyanın da en büyük deniz üstü rüzgâr santrali ihalesi için hazırlıkların tamamlandığını belirterek 'Ekimde yapılacak' dedi

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-06-21 08:13:51

Berat Albayrak tarih verdi! Dünyanın en büyüğü olacak

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Türkiye'de inşa edilecek dünyanın en büyük deniz üstü rüzgâr enerjisi santrali ihalesinin ekimde yapılacağını belirterek, "4 aylık bir hazırlık süreci veriyoruz" dedi.


Tuzla İş İnsanları ve Sivil Toplum Kuruluşları İstişare Toplantısı'nda konuşan Albayrak, AK Parti iktidarlarında ekonominin dört kattan fazla büyüdüğünü ve Türkiye'nin bölgesindeki en önemli cazibe merkezlerinden biri haline geldiğini anlattı. Albayrak, Türkiye'nin son 5 yıldır, içeride ve dışarıdaki terör örgütleri ile onlara destek veren küresel güçler tarafından organize edilen operasyonlarla karşı karşıya olduğunu kaydetti.

HEDEFLERİ ÜLKEYİ YIKMAK

Rekor büyümeye rağmen, kredi derecelendirme kuruluşlarının seçim öncesinde not düşürdüğüne işaret eden Albayrak, "Tüm bu saldırılarda ve girişimlerde yer alanlar, hiçbir ortak zemini olmamasına rağmen, tek bir noktada buluşuyor. O da Türkiye'yi yıkmak. Cumhurbaşkanımız Erdoğan'ı yıkmak, itibarsızlaştırmak" diye konuştu. Albayrak, muhalefetin tek önemli motivasyonunun ülkenin birlik ve beraberliğine yönelik ektikleri nefret tohumu olduğunu belirtti. Albayrak, şöyle konuştu: "Beş benzemezi bir araya getiren bu akıl ve plan emin olun bu topraklarda yazılmadı. 'Herkese 3-5 bin dağıtacağız' diyorlar. Sonra herhalde dükkânları kapatacağız. Biliyorsunuz, 90'larda da öyle oldu, 2001'de ekonomik kriz yaşadık. Birilerinin ekonomi diye bir derdi yok."

DÜNYANIN EN BÜYÜĞÜ OLACAK

Türkiye'nin ilk, dünyanın da en büyük deniz üstü (offshore) rüzgâr enerjisi santrali ihalesi için hazırlıkların tamamlandığını söyleyen Albayrak, şöyle devam etti: "Bu yeni santral bin 200 megavat kapasitede, dünyanın en büyüğü olacak. En ileri teknolojiyle yapılacak. Asgari yüzde 60 yerlilik şartıyla türbinler üretilecek. Bir türbin 8 bin parçadan oluşuyor. Sanayimiz işin içinde olacak."

Haber Ara