Dolar

32,3395

Euro

35,0953

Altın

2.240,55

Bist

8.900,04

‘Ben zaten sokaktayım, sen 3 bin kişilik ordun olmadan sokağa çıkamıyorsun’

CHP Parti Meclisi toplantısı öncesi açıklamalarda bulunan Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı 'kibir abidesi' olarak nitelendirdi. Kılıçdaroğlu, 'Erdoğan kalkmış 'sokaklara çıkarsanız şunu yaparım, bunu yaparım' diyor. Sevgili Erdoğan ben zaten sokaktayım. Sen 3000 kişilik koruma ordun olmadan sokağa çıkamıyorsun' dedi.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-12-18 14:15:48

‘Ben zaten sokaktayım, sen 3 bin kişilik ordun olmadan sokağa çıkamıyorsun’

CHP Parti Meclisi (PM), CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında parti genel merkezinde toplandı.

Kılıçdaroğlu'nun 31 Mart yerel seçimleri için partisinin belediye başkan adaylarından bir kısmını daha açıklaması bekleniyor. İstanbul için Ekrem İmamoğlu, Ankara için de Mansur Yavaş'ın isminin Parti Meclisi'ne sunulacaği belirtiliyor.

Parti Meclisi öncesi toplantısı öncesi konuşan CHP lideri Kılıçdaroğlu, AK Parti ile MHP arasındaki yerel seçim ittifakına değinerek, "Bir kibir ittifakı ile karşı karşıyayız. Karşısında ise hakkı ve ekmeği savunan bir grup var yani bizler varız, vatandaşlar var'' ifadelerini kullandı.

'EKONOMİYİ TEFECİLERE TESLİM ETTİLER'

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

- Türkiye ekonomik bağımsızlığını büyük ölçüde yitirmiş, bir avuç tefeciye teslim edilmiştir. Herkes borç batağında. Esnaf, çiftçi, sanayici… Devletin kendisi de borç batağında. Gerçekten de samimi olarak söylüyorum mutfaklarda yangın var. İnsanlar geçinemiyorlar, insanlar bu yükü iliklerine kadar hissediyorlar.

— Düşünün rahmetli Ecevit başbakan iken bir yazar kasa atıldı, ortalık birbirine girdi. Şimdi bir insan meclisin çatısına çıkıyor, biri kendini yakıyor işsizlik yüzünden. Sessizlik sürüyor.

— Sorunu çözmesi gerekenler bütün bu sorunlara duyarsız kalmaya devam ediyorlar. 100 günlük program açıklamışlardı, maddelerden birisi devletten nasıl tasarruf yapılacağını araştıracağız diye komisyon kurma idi. 'Çağırın bir ev kadınını anlatsın size' demiştim. Bürokraside bir kural vardır, bir sorunu unutturmak istiyorsanız komisyon kurarsınız.

— Vatandaşa çağrılar yaptılar, 'dolarları bozdurun, biz milliyetçiyiz' dediler. Bir muhalefet partisi de bunlara destek verdi. Sarayın bekçiliğini üstlendiler. 1 milyon 800 bin kişi asgari ücretin altında çalışıyor. Bunları bizim dışımızda hatırlayan yok. Çoğunluğu inşaat işçisi, mevsimlik işçi. Bunların sorunlarını çözmek bizim boynumuzun borcu.

'BEN EVDE OTURURUM, SEN SARAY'DA OTURURSUN'

— Damat konuşurken bir bakın Allah aşkına. Konuşurken bir izleyin, tam bir kibir abidesi. Sırıtırak, insanları aşağı görerek konuşuyor. Hayatında yoksulluk nedir görmedi ve bilmedi bu kişi. Devletin hazinesini emanet ediyorsunuz bu kişiye. Çocuğa harçlık vermemek ne demek bilmiyor.

- Bir kibir abidemiz de biliyorsunuz Saray'da oturuyor. Bütün bu sorunları bu topluma yaşatan bu iki kişidir. Hanedan gibi ülkeyi yönetiyorlar. Bu kibir abidesi diyor ki, "Biz çiftçiye traktör yetiştiremiyoruz, sen hayal aleminde geziyorsun" diyor. Bu adam nerede yaşıyor? Traktör satışları bir yıl önceye göre yüzde 62 düşmüş.

— Erdoğan kalkmış 'sokaklara çıkarsanız şunu yaparım, bunu yaparım' diyor. Sevgili Erdoğan ben zaten sokaktayım. Sen kibir abidesisin. Ben evde otururum sen Saray'da oturursun. Ben kahvede de otururum, sen 3000 kişilik koruma ordun olmadan sokağa çıkamıyorsun.

— Sana mı soracağım sokağa çıkıp çıkmamayı? Ben onun gibi sarayda yaşayıp 4 bin liralık çay içsem, ejder meyveleriyle beslensem zaten sokağa çıkamam. Vatandaşın yüzüne bakamam.

'KİBİR İTTİFAKIYLA KARŞI KARŞIYAYIZ'

— 'Sokağa çıkarsan seni yaşatmam' diyor. Sen kimsin de benim yaşayıp yaşamadığıma karar vereceksin? Kendini ne sanıyorsun sen? Dilin şişecek kardeşim sana cevap vermeyeceğim. Ben bildiğim yolda gideceğim. Haktan hukuktan yana olacağım. Sen milleti sömürüyorsun.

— Bir kibir ittifakı ile karşı karşıyayız. Karşısında ise hakkı ve ekmeği savunan bir grup var yani bizler varız vatandaşlar var.

Haber Ara