Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

BemBirSen İstanbul Şubeleri: Yetkiliyiz Güçlüyüz ve Dimdik Duracağız..!

Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası (BemBirSen) İstanbul Şubeleri, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinin ardından BemBirSen üyelerine istifa baskısı yapıldığını söyleyerek açıklama yayınladı. İşte o açıklama:

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-04-19 12:05:31

BemBirSen İstanbul Şubeleri: Yetkiliyiz Güçlüyüz ve Dimdik Duracağız..!

"Değerli Üyelerimiz;

31 Mart 2019 yerel seçimlerinin sonucunda, birçok belediye siyasi partiler arasında el değiştirmiştir. Bu sonuçları halkın iradesinin bir tecellisi olarak gördüğümüzden, seçilen her belediye başkanını tebrik etmeyi halkın iradesine saygının bir gereği olarak görüyoruz.

Ancak, el değiştiren belediyelerde Memur-Sen'e bağlı Bem-Bir-Sen üyelerine istifa baskısı yapıldığını teessüfle müşahede ediyoruz. Söz konusu belediyeleri kazanan siyasi partilerin yandaşı ve arka bahçesi olan sendikalar, alelacele ve telaşla Bem-Bir-Sen'den istifa edip kendi sendikalarına geçmeleri için gerek mesaj çekerek ve gerekse arayarak mobbing ve baskı yapmaktadırlar.

Bem-Bir-Sen Üyelerine yönelen, sendika değiştirme baskısı, başta ILO olmak üzere uluslararası sözleşmelerde, Anayasa ve yasalarımızda koruma altına alınan “herhangi bir ayrım yapılmaksızın örgüt kurma ve örgütlere katılma hakkı”na aykırılık teşkil etmektedir.

Bem-Bir-Sen İtfaiye Şubesi olarak bu sürecin takipçisi olacağız. Tehdit, şantaj ve baskılara bugüne kadar boyun eğmedik, bugün de yarın da boyun eğmeyeceğiz. Seçimler sebebiyle ortaya çıkan tabloda bulunduğumuz yerlerde dimdik duracağız. “Hadi bakalım sendikanı değiştir, şuraya geç” diyenlere karşı da o dik duruşumuzla diklenmeden yerlerimizi koruyacağız.

2019-04-19_12h12_39

Bem-Bir-Sen yerel yönetim çalışanlarının öncü, lider ve model sendikası olarak hizmet kolunda halen yetkili sendikadır. Yerel yönetimler çalışanlarını “sosyal denge sözleşmesi” ile tanıştıran ve ekonomik kazanımlarını artıran sendika olmanın haklı gururunu yaşıyoruz. 4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikalar ve Toplu Sözleşme Kanununda bizim taleplerimizle 2012'da yapılan değişiklikle “sosyal denge sözleşmesini” yasaya koyduran sendikayız. Bugün yerel yönetim hizmet kolunda çalışanların aldıkları sosyal denge ödemeleri bazı sendikaların gündeminde bile yokken sendikamızın emeği ve alın teri sonucu yasayla düzenlenmiştir.

Değerli Üyelerimizin güvencesi olan sendikamız Bem-Bir-Sen, 4688 Sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu gereğince Kamu Görevlileri Sendikaları ile Konfederasyonların üye sayılarına ilişkin Temmuz 2018 yılında Resmi Gazete'de yayınlanan tebliğ gereği en fazla üyeye sahip olan Sendika olup, halen Sosyal Denge Sözleşme yapma yetkisi BEM-BİR-SEN'e aittir. Bu Yetki çerçevesinde önümüzdeki günlerde BEM-BİR-SEN Genel Merkezimiz SDS ile alakalı görüşme taleplerini İstanbul Büyükşehir Belediyesi Yetkililerine iletip randevu talep edecektir.

Biz büyük bir Aileyiz. Memur-Sen 1 milyon 50 bin üyesiyle 11 Hizmet Kolunda Yetkili konfederasyondur. Bem-Bir-Sen 74.000'i aşan üyesiyle Yetkili Sendikadır. Ağustos 2019'da 5. Dönem Toplu Sözleşmesinde de masaya memurlar adına yetkili sendika olarak oturacaktır.

Genel merkezimiz dimdik ayakta olduğu gibi BEM-BİR-SEN İTFAİYE ŞUBESİ olarak da her zamankinden daha güçlü olarak ayaktayız.

Baskılara boyun eğmeyen ve sendikamızın yanında olan tüm üyelerimizi selamlıyoruz.

BEM-BİR-SEN

İSTANBUL 9 NO'LU (İTFAİYE) ŞUBESİ"

Haber Ara