Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Belçika basınında Ankara'ya suçlamalar

Belçika'da Flamanca yayımlanan De Standaart gazetesi, Türkiye karşı suçlamalarda bulunan bir habere imza attı...

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-04-27 03:49:58

Belçika basınında Ankara'ya suçlamalar

Belçika'da Flamanca yayımlanan De Standaart gazetesi, ülkedeki AK Parti ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan karşıtı Türkiye kökenlilerin, Ankara tarafından baskı altına alınmaya çalışıldığını iddia etti.

BBC Türkçe'nin aktardığı bilgiye göre; Türkiye'nin Belçika'da yaşayan muhalif bin 224 kişiyi ülkeye girişleri konusunda 'kara listeye aldığını' duyuran De Standaart gazetesi, "Erdoğan karşıtları Belçika'da güvende değil" başlığıyla verdiği haberde, Türk hükümetinin yurt dışındaki Türkiye kökenlileri kontrol altına alma çabalarını daha da arttırdığını belirtti. 

Gazeteye göre, bu nedenle "Ankara tarafından organize edilen nefret kampanyalarından" Belçika'daki Türkler giderek daha fazla zarar görmeye başladı.

'ROTTERDAM OLAYI BUZ DAĞININ GÖRÜNEN YÜZÜ'

Haberde, Rotterdam Başkonsolosluğu tarafından, Hollanda'daki Türk toplumuna, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Türkiye'ye hakaret edenlerin ihbar edilmesi çağrısı anımsatıldı. 

BBC Türkçe'de yer alan habere göre, Standaart gazetesine konuşan ve isimlerinin gizli kalmasını isteyen Erdoğan muhalifleri, Rotterdam'daki olayı 'buz dağının görünen yüzü' olarak değerlendirdi. Benzer tacizlerin Belçika'da artarak yaşandığını belirten Türkiye kökenli haber kaynakları, "Erdoğan'ın Türkiye'de uyguladığı tedbirler Belçika'ya da yansımaya başladı" görüşünü dile getirdiler.

'6 BİN KİŞİLİK TROL ORDUSU OLUŞTURULDU'

Gazete haberinde, Türkiye'de AK Parti tarafından 6 bin kişilik 'trol ordusu' oluşturulduğu bilgisine de yer verildi. Bu kişilerin "internet üzerinde ispiyonculuk yaptığı", internet üzerinde yönetimi eleştirenleri şikâyet, karalama ve taciz etmekle görevli oldukları vurgulandı. Trollerin, aldıkları emir doğrultusunda yalan bilgiler yaydığına da işaret edildi. 

AK Parti destekçisi hesapların, Belçika'daki Türkiye kökenli sosyal medya kullanıcılarını kontrol ve taciz ettiğini öne süren gazete, AK Parti destekçisi sosyal medya hesaplarında, "Belçika'da tanınmış Türkiye Cumhuriyeti düşmanlığı yapanlar" listesi yayımlandığını belirtti.

TÜRKİYE'YE GİRİŞTE 'KARA LİSTE'

Ankara'nın da bu ihbarlardan yola çıkarak Türkiye'ye girişlerinde sorgulanmaları için bin 224 kişilik bir 'kara liste' hazırladığı vurgulandı. 

Gazeteye göre, bu haberlerin basına yansıması üzerine Belçika hükümeti Ankara'dan kapsamlı açıklama istedi. Belçika'nın, "bu kişilerin kimlikleri ve neden kara listeye alındıklarına" ilişkin sorusuna, söz verilmesine rağmen Türk makamlarından henüz bir yanıt gelmediğine işaret edildi.

Standaart gazetesi, Belçika'da oy kullanan Türk seçmenlerin yüzde 60'ının AK Parti'ye oy verdiğini de anımsattı.

Haber Ara