Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Bebek maması zararlı mı? Bebek mamaları içinde ne var?

ABD'de yapılan bir araştırmanın sonucu bebek sahibi aileleri endişelendirdi. Araştırma sonucunun ortaya çıkmasıyla ebeveynler 'bebek maması zararlı mı' sorusunu sormaya başladı. Bebek mamaları içinde ne var? ABD'de bebek mamaları üzerine yapılan bir araştırmada bebek mamalarında kimyasal maddelere rastlandı. Organik bebek mamaları zararlı mı? Yapılan araştırmada içinde kimyasal madde rastlanan bebek mamalarının içinde organik etiketli olanlar da var.

4 Yıl Önce Güncellendi

2021-02-05 12:06:48

Bebek maması zararlı mı? Bebek mamaları içinde ne var?

ABD'de yapılan bir araştırmanın sonucu bebek sahibi aileleri endişelendirdi. Araştırma sonucunun ortaya çıkmasıyla ebeveynler "bebek maması zararlı mı" sorusunu sormaya başladı. Bebek mamaları içinde ne var? ABD'de bebek mamaları üzerine yapılan bir araştırmada bebek mamalarında kimyasal maddelere rastlandı. Organik bebek mamaları zararlı mı? Yapılan araştırmada içinde kimyasal madde rastlanan bebek mamalarının içinde organik etiketli olanlar da var.

BEBEK MAMALARI ZARARLI MI?

ABD'de yapılan bir araştırma tüm dünyadaki ebeveynleri korkuttu. Bbekleri için en iyisini yapmaya özen gösteren anneler raporun yayımlanmasından sonra bebek mamaları zararlı mı sorusunu araştırmaya başladı. Yapılan bir araştırmada, organik etiketliler dahil olmak üzere birçok bebek mamasında beyin gelişimine zarar verebilecek arsenik, kurşun gibi kimyasal metaller bulundu.

BEBEK MAMALARI İÇİNDE NE VAR?

Yapılan araştırmanın sonucu tam anlamıyla korkunç. Uzmanlar, bebek mamalarına eklenen vitamin ve mineraller sırasında arsenik, kurşun gibi kimyasal maddelere rastlandığını tespit etti.

KİMYASALLARIN BEBEKLERE ZARARLARI

Uzmanlar beyinleri gelişmekte olan bebekler için mamalardaki zehirli kalıntıların gelişime ne yönde zarar verebileceği konusunda endişeli olduğunu, ileride davranış sorunları gibi belirtilerin görülebileceğini ifade etti.

BEBEK MAMASI NE ZAMAN KULLANILMALI?

Anne sütünün olmadığı bazı özel durumlarda anne sütü yerine veya anne sütünü desteklemesi amacıyla özel mamalar kullanılabilir. Bu karar kulaktan duyma değil hekim görüşü alınarak verilmesi gereken bir karardır.

BEBEK MAMASI NASIL HAZIRLANIR?

Biberon mamasını, kutu üzerindeki talimatlara uygun hazırlayın, bir mama uygun ısıda su varsa 2-3 dakika içinde hazırlanabilir. Kaynar su ile mama hazırlamak, besin değerini düşürür. Kaynatılıp 60 dereceye düşürülmüş (ki bu da sıcak bir sudur) suda mama hazırlanır. Daha sonra temiz soğuk su ile ısı ayarlaması yapılabilir. Biberon maması ısısı 36-37 derece olmalıdır. Kabaca kolunuza damlattığınız mama size ılık bir his veriyorsa (yakmıyorsa veya soğuk değilse) uygun ısıdadır.

 

Haber Ara