Dolar

32,4535

Euro

34,7452

Altın

2.437,86

Bist

9.915,62

Bebeğinizi güldürmeniz daha kolay

Bebek gülümsemesi her anne babanın en büyük mutluluk kaynağı. Peki küçük denemelerle bebeğinizi güldürebileceğinizi biliyor musunuz?

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-12-08 09:23:48

Bebeğinizi güldürmeniz daha kolay

 Bebekler hoplatılıp zıplatılmayı çok sever. Yürümeye başlamayan bir bebek bile yeni hareketler denemek ister ve ayaklarını kullanmayı denemeye çalışır.Ev içinde veya dışarıda bir yerde otururken bile rahatlıkla yapacağınız birkaç hareket, küçük yavrunuzu güldürmeye yeter.

Bebeğiniz yatağında ise yüzünüzü bebeğinize yaklaştırarak mimiklerinizi takip edebileceği bir mesafede kalın. Çeşitli taklitler yaparak onu şaşırtmanız kolay olacaktır.

Gülen yüz, şaşkın yüz, somurtkan yüz gibi mimik oyunları ve kedi, köpek, kuş gibi çeşitli hayvan taklitleri ile hareketlerinizi farklılaştırabilirsiniz. Önemli olan onun dikkatini çekebilmek ise bunu rahatlıkla sağlayabilirsiniz.

Bebeğinizin verdiği tepkilere göre vücudunda hangi bölgelerden daha fazla etkileniyorsa o bölgelere yoğunlaşarak ufak gıdıklama hareketlerine devam edin.Özellikle uykuya yatmadan önce vücudunu gevşetmek ve rahatlatmak amacıyla gıdıklamanın yanı sıra ufak bir masaj yapmayı da deneyebilirsiniz.
Çevrenizde bulunan küçük nesneleri elinize alıp bebeğinizn göz hizasına getirip o minik eşyaların seslerini sizden de bir şeyler katarak olağanüstüleştirirseniz amacınıza ulaşmanız kolay olacaktır.

Bebeğinizin gülme reflekslerini daha yakından tanımak için gıdıklama anında vereceği tepkileri takip edip, hangi bölgelere dokunduğunda hoşnut kaldığını da ölçülü şekilde deneyebilirsiniz.

Haber Ara