Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

BDT Devlet Başkanları Zirvesi

BDT Devlet Başkanları Zirvesi

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-09-17 12:23:08

BDT Devlet Başkanları Zirvesi
Kırgızistan Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev, Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) üye ülke devlet başkanları zirvesi için dün Bişkek'e gelen Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir araya geldi.

Ala-Arça Cumhurbaşkanlığı Konutu'nda yapılan görüşmede, Atambayev, Rusya Devlet Başkanı Putin'i ve Rus heyetini ülkesinde görmekten duyduğu memnuniyetini dile getirerek, "Rusya ile ilişkilerimizi normalleştirmek, cumhurbaşkanlığı görevim sırasında elde ettiğim en büyük başarı oldu." ifadesini kullandı.

Görüşmede, Kırgızistan ve Rusya arasındaki ikili ilişkilere değinen Putin, "Ben ve çalışma arkadaşlarım sizinle birlikte olmaktan memnuniyet duyuyoruz. İlişkilerimiz başta sivil ve askeri alanlarda gelişmeye devam ediyor. Elbette, kolay olmayan bir dönemde çalışıyoruz. Lakin, ilişkilerimizin gelişmesine yönelik atılan adımların hedefe doğru ilerlediğini görüyoruz." dedi.

Putin, Bağımsız Devletler Topluluğu'nun 25. kuruluş yıl dönümü zirvesini organize etmesinden dolayı Atambayev'i tebrik etti.

Görüşmenin sonunda Putin, Atambayev'i, Rusya ve Kırgızistan arasında stratejik ortaklık ve karşılıklı güven içinde çok yönlü iş birliğinin güçlendirilmesine yaptığı önemli katkıları nedeniyle Aleksandr Nevskiy Devlet Nişanı ile ödüllendirdi.

Putin görüşmede, Cumhurbaşkanı Atambayev'in 60. doğum gününü de kutladı.

Haber Ara