Dolar

32,4454

Euro

34,7775

Altın

2.442,56

Bist

9.915,62

Bazıları Hep Kazanır, Peki Ama Nasıl?

Bütün şirketler büyümek ve daha fazla kazanmak ister. Peki ama başarılı ve sürekli kazanan bir firma olmak için yapılması gereken nedir?

7 Yıl Önce Güncellendi

2018-04-13 00:36:47

Bazıları Hep Kazanır, Peki Ama Nasıl?

Bazıları Hep Kazanır, Peki Ama Nasıl?

Bütün şirketler büyümek ve daha fazla kazanmak ister. Peki ama başarılı ve sürekli kazanan bir firma olmak için yapılması gereken nedir?

Kazanmanın yolu basittir aslında: Doğru zamanda, doğru yerde olmak. Doğru yerde olmak için ise yapmanız gereken tek bir hareket vardır: Karar vermek!

Bir karar verdiyseniz, artık yoldasınız demektir. Tek bir amacınız vardır: Büyümek, kârınızı arttırmak ve günün sonunda mutlu ve huzurlu bir şekilde evinize dönmek…

İyi ama kâr nedir?

Şöyle düşünün: Kâr, bir teraziye benzer. Bu terazinin bir kefesinde gelirleriniz vardır, bir kefesinde ise giderleriniz. Eğer doğru bir yatırım yapmışsanız, yani huzurlu bir şekilde evinize dönüyorsanız gelirlerinizin kefesi ağır basmıştır. İşte, yüzünüzü güldüren bu iki kefe arasındaki farka biz kâr diyoruz.

Kâr elde etmenin formülü ise sade ve nettir: Gelirleri arttırmak, giderleri ise azaltmak…

Peki ama gelirler nasıl artar, gederler nasıl azaltılır? Günün sonunda evimize mutlu ve huzurlu bir şekilde dönmek için yapmamız gerekenler nelerdir?

İyi bir şirket, geçmişi, bugünü ve geleceği aynı anda düşünür; geçmişinden dersler alır, zamanın ruhunu yakalar ve yarına hep umutlu bakar. Kalıcı ve kuşatıcı değerler üretir; kendisini, rakiplerini, müşterilerini bir bütünün parçaları olarak görür. Kısacası iyi bir şirket; Doğru yatarım araçlarını bulur, Zamanı verimli kullanır, Kalite ve hizmet çıtasını yükselterek fiyat baskılarına boyun eğmez. Maliyetleri azalttır. Kalıcı değerler ürettir.

İyi de bu söyledikleriniz çoğu firma tarafından öteden beri bilinen gerçekler. Sanki bize söylemediğiniz eksik bir şeyler gibi, ne dersiniz?

Rivayet ederler ki halktan bir kişi bir gün, Zen ustası Rikyu'ya şöyle demiş: “Usta, bana En Üst Bilgeliğin kurallarını lütfen yazar mısın?” Rikyu hemen fırçasını almış ve “Dikkat!” diye yazmış. “Hepsi bu mu?” diye sormuş adam, “Başka bir şey eklemeyecek misin?” Rikyu tekrar fırçasını almış ve “Dikkat, dikkat!” diye yazmış. “Evet, ama” demiş adam, sıkılarak, “bu yazdıklarınızda hiçbir derinlik ve sır göremiyorum.” Rikyu, sıkılmadan ve bilgece, tekrar fırçasını eline alarak, “Dikkat, dikkat, dikkat!” yazmış. Adam kızgınlıkla bir kez daha sormuş: “Peki, dikkat kelimesinin anlamı nedir?” Rikyu aynı sakinlik ve bilgelik içinde cevaplamış bu soruyu: “Dikkat kelimesinin anlamı Dikkat'tir.”

Evet, belki bu söylediklerimiz herkes tarafından bilinmektedir ama gelin görün ki bunların uygulanması çok zordur. Çünkü basit olanı yapmak hem güzel hem de bir o kadar meşakkatlidir. Bütün bunları yapmak için “dikkatli” olmalı ve bütün gelişmelerin farkında olmalısınız. Dikkatli olmak ve farkındalık: İşte size her işi kolay kılacak iki güzel anahtar….

Bu mesele önemli galiba; biraz daha açmanızı istesek?

Farkında olmak yani bir şeye dikkat kesilmek şudur: Kendinizi ve karşınızdakileri tanımak...

Bu tanımanın ise üç aşaması vardır:

Birincisi: İş yapmak istediğiniz sektörü doğru bir şekilde analiz etmek, rakiplerinizi tanımaktır.

İkincisi ise: Müşterilerinizi, onların isteklerini anlamak, zamanın ruhunu doğru bir şekilde okuyarak onlara kalıcı ve faydalı çözümler üretmek, onlara doğru iş ortakları önermektir.

Ama en önemli adım ise üçüncü ve son adımdır: Kendi firmanızla ilgili A'dan Z'ye bütün verilere sahip olmak… Aylık ve yıllık gelirleriniz, satış değerleriniz ve rakamlarınız, başarı grafikleriniz, istatistikler, müşterilerinizin şirketinize olan bağlılık ve sadakat düzeyi, sizden memnuniyeti…

Eğer bütün bu bilgeler elinizin altındaysa, bu bilgelere en kısa ve kolay bir şekilde ulaşabiliyorsanız kazanmak için yapmanız gerekenler artık çok kolaydır.

“En büyük sermaye bilgidir,” diyorsunuz. Hızlı, verimli, kârlı bir iş hayatının anahtarı da bu bilgide saklı diyorsunuz. İyi ama biz bu bilgiye nasıl ulaşacağız peki?

Evet, bilgi en büyük sermayedir ve en büyük güçtür. En doğru yatırım bilgiye yapılacak yatırımdır. Maliyetleri aşağı çekerek kârınızı arttırmanın, güvenli ve kaliteli ürünler üretmenin, maksimum müşteri memnuniyetinin; işte bütün bunların yolu hep bilgide saklıdır…

Daha önemlisi, içinde bulunduğumuz teknoloji çağından bilgi bize hiç düşünemeyeceğimiz kadar yakın ve kontrolümüz altında.

Hem şirketimizle hem rakiplerimizle hem de piyasayla ilgili bütün verilere önünüzdeki bir bilgisayar, elinizdeki cep telefonu ya da tabletinize yükleyeceğiniz bir otomasyonla ulaşmak artık mümkün. Unutmayın: Sağlıklı bir veri akışı şirketiniz için hayati bir öneme sahiptir. Sağlıklı bir veri akışı, bir insanın damarlarında dolaşan kan gibi önemli ve gereklidir.

Web tabanlı özelliğiyle her zaman ve mekânda kolay ve hızlı bir erişim imkânı sunan Lila Mobil Muhasebe Programı ile işlerinizi daha kolay yönetme ve ona tam olarak hâkim olma imkânı bulacaksınız.

Kullanımı çok kolay olan Web tabanlı Lila Mobil Programı ile stok/depo yönetimi ve finans operasyonlarınızı verimli ve en önemlisi güvenli ve basit bir şekilde yaparak, tüm ön muhasebe işlemlerinizi internet tabanlı ticari uygulamadan takip edebilirsiniz.

Lila Mobil Ticari Yazılım, fatura oluşturma ve yazdırma, barkod/seri takibi, kredi kartı ile online tahsilat, cari, kasa, banka, sipariş ve teklif ve anında raporlama gibi pek çok hizmeti içerisinde barındıran çok yönlü bir program olma özelliği taşıyor.

Lila Mobil Muhasebe programında; CRM, e-fatura/e-arşiv, N11 entegrasyonu,gittigidiyor entegrasyonu, hepsiburada entegrasyonu, üretim, döviz takibi gibi çok sayıda uygulama ve detay modüller mevcut.

Online Muhasebe Programı Lila Mobil, sunmuş olduğu kolay ara yüzü ve gelişmiş altyapısı ile tüm muhasebe fonksiyonlarını içinde barındırıyor. KOBİ firmaları için aranılan bir sistem olan Lila Mobil, akıllı telefon ve tabletlerden de kolayca yönetilebiliyor.

Lila Mobil Ticari Yazılım, kullanımı kolay ve pratik, online hizmet veren bir muhasebe otomasyon sistemidir.

Lila yazılım firmasından, sürekli destek ve güncellemeler ile kesintisiz hizmet alırsınız.

Unutmayın: Bilenler daima kazanır! Ama doğru bir yatırım ve yüksek bir kazanç sizin de hakkınız!

Lila Mobil Ticari Yazılım: En Kârlı Yatırım…

Satış veya Demo İçin: 0554 831 05 11 / 0212 356 32 16

Site : http://www.lilayazilim.com

Detaylı Bilgi için Tıklayınız...

Haber Ara