Dolar

32,4432

Euro

34,7490

Altın

2.439,32

Bist

9.915,62

Bayramda baklava tepsisi ne kadar?

Kurban Bayramı’nın yaklaştığı bu günlerde tatlıcılarda mesailerine başladı. Peki baklavanın tepsisi ne kadar olacak?

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-09-13 12:00:58

Bayramda baklava tepsisi ne kadar?

AA'nın haberine göre, Kurban Bayramı'na sayılı günler kala kurban satıcılarının yanı sıra tatlı sektörü de yoğun bir çalışma ortamına girdi, Tatlıcılar, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzeti baklavaları Kurban Bayramı'na yetiştirebilmek için yoğun mesaiye başladı. Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi tatlı siparişleri alınmaya başlandı. Bayramların vazgeçilmez ikramlarından baklavalara olan talebi karşılayabilmek için işletmeciler şimdiden yoğun mesai harcıyor.

Bayramda 500 tepsi baklava satmayı hedefliyorlar

Eşiyle kurduğu işletmede tatlı üretimi yapan Birsen Hattatoğlu, Kayseri'de bayram sofralarının baklava çeşitleriyle şenlendiğini söyledi. Hattatoğlu, 12 kişiyle bayram siparişlerini yetiştirmeye çalıştıklarını belirterek, "Yoğunluğumuz şimdiden başladı. Gece gündüz siparişleri yetiştirmek için çalışıyoruz. Bu bayramda satışlarımızın daha da artacağını tahmin ediyoruz. Geçen bayramda bin tepsi baklava satmıştık. Bu bayramda bin 500 tepsi civarında baklava satmayı hedefliyoruz" diye konuştu.

Baklava tepsisi ne kadar?

Hattatoğlu, bu yıl baklavanın tepsisine 5 lira zam yaparak 60 liradan sattıklarını ifade etti. Baklava işletmecisi Murat Bozacı ise Kurban Bayramı siparişlerini yetiştirebilmek için yoğun mesai harcadıklarını söyledi. Siparişleri yetiştirmelerinin zor olacağını ancak hiçbir müşteriyi de geri çevirmemek ve zor durumda bırakmak istemediklerini dile getiren Bozacı, "Aldığımız siparişleri yetiştireceğiz. Bizim için önemli olan aldığımız sipariş sayısı değil, ürünümüzün lezzeti" dedi.

Haber Ara