Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

'Başkan Trump'a ilk ceza verildi

ABD Başkanı Donald Trump'ın göreve gelmesinin ardından ilk kez sahibi olduğu bir şirkete para cezası verildi. Trump'ın sahibi olduğu Florida'daki golf kulübüne, ayrılmak isteyen üyelerin depozitolarını vermediği için 5.77 milyon dolar'lık ceza kesildi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-02-02 15:29:12

'Başkan Trump'a ilk ceza verildi

Sputnik'in haberine göre ABD'de Başkan Donald Trump'ın 20 Ocak'taki yemin töreniyle göreve gelmesinin ardından ilk kez Trump'a ait bir şirket aleyhine karar açıkladı.

ABD'nin Florida eyaletindeki bir mahkemeden dün çıkan kararda, Trump'ın sahibi olduğu golf kulübünün, ayrılmak isteyen üyelerinin depozitolarını geri ödemeyi reddettiği için faiziyle birlikte 5.77 milyon dolar ödemesine hükmetti.

Bölge Yargıcı Kenneth Marra, Kasım 2012'de Trump tarafından satın alınan kulübün, bundan önceki dönemde üyeliğini sonlandırmak isteyen fakat kulübe girişine izin verilmeyen üyelerin depozitolarını saklama hakkına sahip olmadığını belirtti.

Trump, ‘kulübün sahibi olarak' üyelere bir mektup yazmış ve ‘böylesi kişilerin kulübü kullanmasını istemediğini' belirterek ‘kapıyı göstermişti.' Ancak mahkemeden çıkan karar, yeni üyeler katılana kadar, haklarından yoksun kalan davacıların kulübü kullanmaya devam edebilecekleri anlamına geliyor.

‘FİNANSAL ZORLUK İÇİNDEYDİK, DEPOZİTOLARI ALMALARI MÜMKÜN DEĞİLDİ'

Öte yandan şirket, kararı temyize götüreceklerini duyurdu. Açıklamada “Trump kulübü satın aldığında, finansal zorluk içerisindeydi ve üyelerin depozitolarını geri alması mümkün değildi” denildi.

Davacıların avukatı Brad Edwards'ın ise “Müvekkillerimiz tam olarak hak ettikleri şeyi görmekten heyecan duyuyor” dedi ve ekledi: “Trump'ın mahkemenin kararına saygı göstereceği kanaatindeyim.”

Haber Ara