Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Barzani'den 'Musul operasyonu' açıklaması

Başkan Barzani, önce Musul’un yönetimi konusunda anlaşmaya varılmasını daha sonra Musul'un kurtarılması operasyonuna başlanması gerektiğini söyledi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-03-17 16:01:48

Barzani'den 'Musul operasyonu' açıklaması

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani, bir dizi temaslarda bulunmak üzere Kürdistan Bölgesi'nin başkenti Erbil'e gelen İngiltere Dışişleri Bakanı Philip Hammond'u Pirmam ilçesindeki Başkanlık Ofisi'nde kabul etti.

Görüşme sonrası Başkan Barzani ile Bakan Hammond kameraların karşısında geçti.

Başkan Mesud Barzani, “Musul kurtarılmadan IŞİD'in tamamen yenilgiye uğradığını söyleyemeyiz” dedi. Peşmerge Güçleri, Irak Ordusu ve uluslararası koalisyon arasında Musul'un kurtarılması konusunda hazırlıkların devam ettiğini söyleyen Barzani, “Musul işgal altında olduğu sürece Kürdistan Bölgesi'nin güvende olduğunu söyleyemeyiz” ifadelerini kullandı.

Başkan Barzani, Musul'u Kurtama Operasyonu'nda peşmergelerin önemli bir rol üstleneceğini ifade ederek, “Operasyondan önce kentin yönetimi konusunda anlaşmamız lazım” dedi. Barzani, bölgede bulunan azınlıkların felaket yaşamayacağı ve evlerine döneceği konusunda bir garanti olması gerektiğini de dile getirdi.

Philip Hammond ise, ülkesiyle Kürdistan Bölgesi arasındaki dostluğun hergün biraz daha ilerlediğini söyledi. Küristan Bölgesi'ndeki göçzedelere ciddi yardımda bulunduklarını dile getiren Bakan Hammond, 3 bin peşmergeyi eğittiklerini ifade ederek, “IŞİD'e karşı zafer elde edilmiştir” dedi.

Kürdistan Bölgesinin yeni bir düşman ile karşı karşıya olduğunu dile getiren Hammond, " Yeni bir düşman ortaya çıktı ve o da petrol fiyatlarının düşmesidir. Söz konusu düşman ile mücadele edebilmesinde daha önce olduğu gibi aynı şekilde tüm gücümüzle Kürdistan bölgesinin yanında olacağız. Bize göre ekonomide reformun yapılması ve verilen kararlara bağlı kalmak, IŞİD'i yenmek kadar önemlidir. Sayın Başkan ( Mesut Barzani) size temenni ederim, IŞİD ile mücadele de nasıl yardımlarımızı esirgemedik, reform konusunda da size destek verip, onu yenmeye çalışacağız" dedi

Haber Ara