Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Balıkesir'de organ bağışı

Balıkesir'de organ bağışı

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-25 01:09:33

Balıkesir'de organ bağışı
Balıkesir'de, beyin ölümü gerçekleşen 36 yaşındaki hastanın organları 8 hastaya nakledilecek.

Bursa'nın İnegöl ilçesinde geçirdiği beyin kanması nedeniyle sevk edildiği Bandırma Devlet Hastanesinde beyin ölümü gerçekleşen 36 yaşındaki E.A'nın organları 8 hastaya umut oldu.

Bandırma Devlet Hastanesi Başhekimi Muzaffer Şenveli konuyla ilgili gazetecilere yaptığı açıklamada, E.A'nın beyin ölümünün bu sabah gerçekleştiğini söyledi.

E.A'nın ailesinin organların bağışlanması konusunda ikna edildiğini dile getiren Şenveli, "Hastanın korneaları, Balıkesir Üniversitesi'nde, kalbi Ankara Başkent Üniversitesi'nde, akciğeri, İstanbul Çapa Tıp Fakültesi'nde, karaciğeri de Bursa Acıbadem Hastanesi'nde organ nakli bekleyen hastalara ulaştırılacak. Ankara Başkent Üniversitesi ve Çapa Tıp Fakültesi'nden gelen ekip Sağlık Bakanlığı'na ait ambulansla Bandırma 6. Jet Hava Üs Komutanlığı'na oradan da iki ambulansla hastaneye sevkleri yapıldı" diye konuştu.

Acıbadem Bursa Hastanesi Organ Nakli Koordinatörü Dr. Salih Gülten ise organ bağışının önemine değinerek, "Gecenin bu saatinde emek sarf ederek insan canı kurtarmaya çalışan Bandırma Devlet Hastanesi başhekim ve doktorlarına çok teşekkür ederim. Ölüm hayatımızın bir parçası. Organ bağışı başka insanlar hayat bulması açısından çok önemli. Bu organ bağışıyla bir çok kişinin hayatı kurtulacak, birçok kişinin de hayat kalitesi yükselecek. Bu bağışı yapan aileye çok teşekkür ediyorum. Çok büyük hayır işlediler" ifadesinde bulundu.

Haber Ara