Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Bakan Soylu: Biz onun boğazına ne takacağız, o görecek

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun a haber için kullandığı tehdit ifadelerine de atıfta bulunarak, 'O Man Adası'nda veya herhangi bir adada veya herhangi bir yurt dışında Cumhurbaşkanının veya yakınlarının paralarının olduğunu ispat etmezse, biz onun boğazına ne takacağız o görecek' dedi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-12-05 20:51:06

Bakan Soylu: Biz onun boğazına ne takacağız, o görecek

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na cevap verdi.

'BİR ÇİRKEFLE KARŞI KARŞIYAYIZ'

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da Kılıçdaroğlu'nun Türkiye'de geçmiş dönemde, soğuk savaş döneminde ve vesayet döneminde yaşananları özleyen, bu tabloları Türkiye'nin önüne getirmek isteyen ve millete bu maliyeti yüklemek isteyen bir aklın ufak bir parçası olduğunu bildirdi.

Kılıçdaroğlu'nun, Cumhurbaşkanına yönelik bugün ağır bir cümle kullandığını belirten Soylu, "İşgalci' olarak niteledi Cumhurbaşkanımızı bulunduğu noktada. Bu demokrasiye de hakarettir, millete de hakarettir, Cumhurbaşkanımıza o seçimde oy veren veya vermeyene de hakarettir ve demokrasiye karşı ciddi bir maalesef ifade etmem gerekir ki yaralama ve demokrasiye inanmama sözlerinin başlangıcıdır." dedi.

Bakan Soylu, şu görüşlere yer verdi:

"Kılıçdaroğlu, Sayın Cumhurbaşkanının yakınlarının veya kendisinin bir adaya para naklettiğini veya o adada veya başka yerde, dünyanın başka noktasında hesaplarda parasının olduğunu iddia etti. Şimdi bir haftadır sürekli olarak bunu farklılaştıran, bu lafın odağından ayıran ve meseleyi başka bir noktaya taşımak isteyen, kah A Haber'e saldıran, kah Zarrab dosyası üzerinden Türkiye'yi yargılamaya çalışan, sonra da güya vicdanı varmış gibi de bir tablo ortaya koymaya çalışan bir çirkefle karşı karşıyayız, çok net söylüyoruz."

"Şimdi buradan Kılıçdaroğlu hiçbir yere kaçamaz, çok açık şekilde altını çizerek söylüyorum." diyen Soylu, şöyle devam etti:

'BİZ ONUN BOĞAZINA NE TAKACAĞIZ O GÖRECEK'

"O Man Adası'nda veya herhangi bir adada veya herhangi bir yurt dışında Cumhurbaşkanının veya yakınlarının paralarının olduğunu ispat etmezse, biz onun boğazına ne takacağız o görecek, hangi çıngırakları takacağız, öyle yok. Hem iftira edeceksiniz, hem ondan sonra da birtakım hakaretlerde bulunacaksınız, ondan sonra da kenara çekileceksiniz. Bunu yapabilmek mümkün değildir, bunu çok net söylüyorum."

Soylu, CHP'lilere seslenerek, şunları kaydetti:

SOYLU CHP'LİLERE SESLENDİ: BAŞINIZDA BİR DÜZENBAZ VAR

"Başınızda bir düzenbaz var ve sadece kendi koltuğunu koruyabilmek, sadece kendi koltuğunu devam ettirebilmek için Türkiye'nin başını herkesle beraber belaya sokacak bir düzenbaz söz konusu. Man Adası'nda veya herhangi bir adada Cumhurbaşkanımızın ve yakınlarının parasının olduğunu ispat etmezse şerefsizdir ve alçaktır. Zannediyor ki bunu söylerim, burada kalır. Bunu net söylüyorum, hayatımızın sonuna kadar bunun takipçisi olacağız."

Haber Ara