Dolar

32,3388

Euro

35,1210

Altın

2.241,46

Bist

8.879,16

Bakan Albayrak: Her gün söylemiyoruz ama saldırı altındayız

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, “Dünyanın birçok yerinden çok farklı siber saldırılar alıyoruz. Yazılım olarak Türkiye’deki yazılım firmalarıyla görüşüyoruz” dedi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-11-22 23:06:50

Bakan Albayrak: Her gün söylemiyoruz ama saldırı altındayız

Enerji Bakanlığı 15 Temmuz'dan sonra başlayan ve 2017 yılında da süreklilik arz eden bir dizi siber saldırılarla karşı karşıya...

ELEKTRİK HATLARINA SALDIRIYORLAR

Daha önce bir çok ilde elektrik kesintilerine neden olan sabotaj girişimleri aralıksız sürüyor. 2015 yılında Türkiye'nin ulusal elektrik şebekesinde büyük bir sabotaj hazırlığında olduğu tespit edilen siber korsanlar, özellikle elektrik üretim ve iletim hatlarını kontrol eden sistemlere yönelik çok sayıda sızma girişimi gerçekleştirmişti. O günlerden başlayan ve halen devam eden saldırılar Türkiye tarafından tespit edildi ve tek tek engellendi.

500 HACKER İLE ANLAŞMA

Türkiye, geçtiğimiz günlerde İçişleri Bakanlığı bünyesinde bilişim ve siber suçlarla mücadele için 500 beyaz hacker ile sözleşme imzaladı.

BAKAN ALBAYRAK: BİR YERLERİ RAHATSIZ EDİYORUZ DEMEK Kİ

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Albayrak, 2017 başından beri siber saldırı aldıklarını belirterek, "Dünyanın birçok yerinden saldırı alıyoruz. Madenlerle ilgili ciddi bir ihbar geliyor. Bir yerleri rahatsız ediyoruz demek ki." dedi.

YERLİ FİRMALARLA GÖRÜŞÜLÜYOR

Gerekli tüm tedbirlerin alındığının altını çizen Albayrak "Bunları her dakika, her gün söylemiyoruz ama tedbir alıyoruz, denetimi artırmaya çalışıyoruz. Türkiye'deki yazılım firmalarıyla görüşüyoruz. Yabancı yazılımlarla Türk yazılımları birleştirip bu konularla ilgili, siber güvenlik açısından hangi adımları atabiliriz bunları çalışıyoruz" diye konuştu.

Haber Ara