Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Bahçeli: Fetullah Gülen neyse terörist Demirtaş odur

MHP lideri Bahçeli, Kılıçdaroğlu'nun sözlerine tepki göstererek 'Sayın Cumhurbaşkanı’na sözde demek öz itibariyle Türk milletine, demokrasi kültürüne, milli egemenlik ilkelerine hakarettir, hıyanettir, hürmetsizliktir' dedi. Bahçeli, 6-8 Ekim olayları iddianamesiyle ilgili de 'Gülen neyse terörist Demirtaş odur' dedi.

4 Yıl Önce Güncellendi

2021-01-11 15:47:14

Bahçeli: Fetullah Gülen neyse terörist Demirtaş odur

MHP Genel Başkanı Bahçeli, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun sözlerine tepki göstererek "Sayın Cumhurbaşkanı'na sözde demek öz itibariyle Türk milletine, demokrasi kültürüne, milli egemenlik ilkelerine hakarettir, hıyanettir, hürmetsizliktir." dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik sözlerine bir tepki de Bahçeli'den geldi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yaptığı yazılı açıklamada Kılıçdaroğlu'na tepki gösterdi:

"ABD'nin seçilmiş Başkanı'na ve seçim sonuçlarına saygı duyan, ama Türkiye Cumhuriyeti'nin seçilmiş Cumhurbaşkanı'na sözde diyen CHP Genel Başkanı'nın hukuka ve milli iradeye savaş açması kendisini bekleyen makus sondan da asla kurtaramayacaktır. Sayın Cumhurbaşkanı'na sözde demek öz itibariyle Türk milletine, demokrasi kültürüne, milli egemenlik ilkelerine hakarettir, hıyanettir, hürmetsizliktir. Zalimlerin ve Türkiye düşmanlarının yeminli sözcüsü olan Kılıçdaroğlu, FETÖ'ye, PKK'ya, MLKP'ye, DHKP-C'ye tutunmaktan, bu hain örgütlerle yol yürümekten derhal vazgeçmeli, teröristlerle bağını kesmelidir. Yoksa suç ve terör örgütleriyle irtibat ve iltisakının vebali kendisinin siyasi sonunu süratle hazırlayacak, milletimiz bu namertliği affetmeyecektir."

"Fetullah Gülen neyse terörist Demirtaş odur"

MHP lideri Bahçeli'den, 6-8 Ekim olayları iddianamesiyle ilgili de açıklama geldi:

"6-8 Ekim olaylarıyla ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın hazırlamış olduğu kapsamlı iddianamenin Ankara 22.Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilmesi bölücülükle ve terörizmle hesaplaşmak adına tarihi bir fırsat olarak değerlendirilmelidir. 14 Nisan 2009 tarihinde yapılan KCK operasyonlarıyla tutuklanan bölücülerin 30 Mart 2014 Mahalli İdareler Seçim sürecinde kuşkulu şekilde tahliye edilmeleri, bu tahliye edilenlerin 6-8 Ekim olaylarının sevk ve idare merkezinde konuşlanmaları tesadüfün ötesinde FETÖ-PKK işbirliğinin ortaklaşa kumpasıdır. PKK/KCK silahlı terör örgütünün önce özyönetim-özerklik, ardından sözde büyük Kürdistan'ı kurma gayesiyle 37 kişinin ölümüne neden olan ve 32 ilde gerçekleşen şiddet ve terör eylemleri kesinlikle şerefsiz bir başkaldırıdır. Sözde Rojava devrimini son yurdumuza taşıma planı Türkiye'yi bölme ve bitirme senaryosunun bir parçasıdır.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı 6-8 Ekim olaylarının çıkmasında doğrudan payı bulunan 108 kişi hakkında 30 farklı suçtan dava açmıştır. Bunların en azılılarından birisi de CHP'nin ve İyi Parti'nin destekleyip sempati beslediği terörist Selahattin Demirtaş'tır. Şurası kesindir ki, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen neyse terörist Demirtaş odur. 6-8 Ekim olaylarıyla 15 Temmuz kalkışması, Gezi Parkı hadiseleriyle Hendek terörünün istikameti öz itibariyle bir ve aynıdır."

Haber Ara