Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Bahçeli'den Komünist Başkan Maçoğlu'na 'Dersim' tepkisi

Tunceli Belediye Meclisi, belediye girişindeki 'Tunceli' isminin yazılı olduğu tabelanın 'Dersim' diye değiştirilmesi kararı aldığını bildirdi. Sosyal medyada gündem olan konuya ilişkin MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli tepki gösterdi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-05-24 08:03:35

Bahçeli'den Komünist Başkan Maçoğlu'na 'Dersim' tepkisi

Tunceli Belediye Meclisi, belediye girişindeki "Tunceli" isminin yazılı olduğu tabelanın "Dersim" diye değiştirilmesi kararı aldığını bildirdi. Karar tartışma yaratırken en sert tepki MHP lideri Devlet Bahçeli'den geldi. Bahçeli, "İlgili karar yok hükmündedir, ayaklarımızın altındadır, gereği de mutlaka yapılmalıdır. Türkiye'de resmi olarak Dersim ismiyle anılan bir vilayet yoktur, olamayacaktır" ifadelerini kullandı

İşte Bahçeli'nin tepkisi:

"Tunceli Belediye Meclisi'nin Dersim kararı tam anlamıyla yangına körükle gitmek, devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğüne meydan okumaktır. Söz konusu Belediyenin hizmet binasında bulunan tabelalarda yazılı bulunan 'Tunceli' ifadesinin yerine Dersim yazılmasıyla ilgili karar yok hükmündedir, ayaklarımızın altındadır, gereği de mutlaka yapılmalıdır. Türkiye'de resmi olarak Dersim ismiyle anılan bir vilayet yoktur, olamayacaktır. Komünist ve bölücü komploya göz yummak, alttan almak, sessiz kalmak feci akıbetlere davetiye çıkaracak, beka düzeyinde tehlikelere kapı aralayacaktır."

TUNCELİ'NİN KOMÜNİST BAŞKANI DERSİM DİYOR

"Komünist Başkan" olarak ünlenen Türkiye Komünist Partili (TKP) Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, Tunceli yerine Dersim ismini kullanıyordu.

2473171_dd7873e1f575a942dc8764fbe00a3919 

Haber Ara