Dolar

32,2990

Euro

34,9708

Altın

2.444,11

Bist

10.173,42

Bahçeli'den Kılıçdaroğlu'na 'kansız olmaz' tepkisi

Devlet Bahçeli, 'kansız olmaz' sözleri için 'örtülü bir iç savaş tehdidi' dedi...

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-17 11:17:47

Bahçeli'den Kılıçdaroğlu'na 'kansız olmaz' tepkisi

TİMETURK I HABER MERKEZİ

Grup toplantısında konuşan MHP Lideri Bahçeli, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Kansız olmaz..." sözlerini eleştirdi.

İşte Bahçeli'nin o eleştirileri:

"ÖRTÜLÜ İÇ SAVAŞ TEHDİDİ"

Ana muhalefet partisi genel başkanı TOBB'un genel kurulunda kan dökmeden başkanlık sistemini getiremezsiniz sözleri ile dikkat çekmiştir. Peşinden sokakları işaret etmiştir. Cumhurbaşkanı da tehlikeli dönemi belirginleştirmiştir. Başkanlık sistemi ile ilgili tartışmaların örtülü iç savaş tehdidine dönüşmesi tehlikelidir. Başkanlık sisteminin sakıncalarını dile getirmek başka bir şey, kanlı boğuşmaya atıf yapmak başka bir şeydir.



BAŞKANLIK SİSTEMİ

Henüz ortada fol yok yumurta yokken sokağın adres göstermesi gaflettir. Biz mücadelemizi her zaman olduğu gibi demokratik yollarla yapmak konusunda ısrarlıyız. Rejim ve sistemle ilgili son söz 29 Ekim 1923'te söylenmiştir. Yeni bir maceraya atılmaya hiç kimsenin hakkı yoktur. Devletin tüm imkanları ile bir kişide toplanması despot yönetimlerin tecellisini gündeme getirebilecektir. Sistemi zorlamalar, yeni bir devlet dayatması, milli kopuşa neden olabilecektir. Herkesin duyarlı olması şarttır. Buna itiraz edeceğimiz bir şey yoktur. Yapayım derken yıkan, her dediğim olur derken yanılan nice siyaset adamı insanlık tarihinde var olmuştur. Bizim boşa geçirecek zamanımız yoktur. Türkiye tel tel dökülmektedir. Huzur arayan vatanımıza hüsran yaşatmak haksızlıktır. Demokraside konuşmak, tartışmak ve uzlaşmak asıldır. Kutuplaşmak değil kucaklaşmak herkesin öncelikli tercihi olmalı.

AKAR'A YÖNELİK ELEŞTİRİLERE SERT ÇIKTI

Genelkurmay başkanını eleştirinin anlaşılır bir yanı yoktur. Sayın Akar son derece insani olarak bir görevi ifa etmiştir. Malum düğüne katılmasını diline dolayanlar terörle mücadeleyi sabote etmek isteyen çevrelerdir. Terörle mücadelenin bu denli kategorik biçimde sürdüğü dönemde kafa karıştırmak iyi niyetli görülemeyecektir. Genelkurmay Başkanı'nı ahlaksızca tartışmaya açmak en başta terör örgütünün değirmenine su götürmektir. Bu nasıl bir terbiyesizliktir.

Haber Ara