Dolar

32,3360

Euro

35,1700

Altın

2.244,21

Bist

8.718,11

Bahçeli'den erken seçim açıklaması

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, HDP, İyi Parti ve CHP tarafından gündeme getirilen erken seçim tartışmalarına ilişkin 'Görüşümüz nettir. Milletvekili Genel Seçimleri zamanında, yani 2023 yılının Haziran ayında yapılmalıdır' dedi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-11-22 17:38:41

Bahçeli'den erken seçim açıklaması

MHP Genel Başkanı Bahçeli, HDP, İyi Parti ve CHP tarafından gündeme getirilen erken seçim tartışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bahçeli, şunları söyledi:

"Görüşümüz nettir. Milletvekili Genel Seçimleri zamanında, yani 2023 yılının Haziran ayında yapılmalıdır. Cumhurbaşkanı üzerinden tartışmalar CHP'deki hesaplaşmanın deşifre ve delaletidir. CHP Genel Başkanı milli güvenliğe tehdit bir duruma gelmiştir. CHP-HDP-İP-SP Türkiye'yi risk ve belirsizliğe çekmek için el ovuşturuyor."

"TÜRKİYE'NİN GÜNDEMİNDE YOK"

Konuyla ilgli açıklama yapan AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, şunları söylemişti:

"Onun için biran evvel bir seçime gidelim, erken seçime gidelim, Türkiye'nin gündemi tekrar seçimle meşgul edilsin, böyle bir ortamda, bu kadar sınama ile karşı karşıya iken DEAŞ'ından PYD'sine kadar bir sürü uluslararası tehditle boğuşurken, Doğu Akdeniz'de Türkiye köşeye sıkıştırılmaya çalışılırken, ayrıca Ege'de yeniden Türkiye'ye karşı birtakım hareketlilikler gündeme getirilirken, böyle bir ortamda Türkiye'nin seçim tartışmaları ile kaybedecek bir vakti yoktur, erken seçim meselesi Türkiye'nin gündeminde değildir. 2023'de genel seçimi, 2024'de de Allah nasip ederse, yerel seçimleri yaparak Türkiye yoluna devam edecektir."

"SEÇİMİN VAKTİ BELLİDİR"

Kurtulmuş, şöyle devam etti:

"Şimdi meselemiz Barış Pınarı Operasyonu'nda sahada askeri olarak kazandığımız, istihbarat olarak kazandığımız, masada da diplomatik olarak büyük mesafe aldığımız bu meseleyi daha ileriye götürmek, taşımak ve Türkiye'nin bölgedeki hakkını ve hukukunu koruyan bu performansı taçlandırmak meselesidir. Bundan sonra da siyaseten daha güçlü ve dik bir Türkiye olarak yolumuza devam edeceğiz. Erken seçim tartışmaları, Türkiye'nin bu duruşuna ve uluslararası alandaki meydan okumalara karşı Türkiye'nin dirayetli duruşuna zarar verir. Türkiye'de lüzumsuz yere yeni bir tartışmanın kapısını açar, vakit kaybettirir. Bunun doğru olmadığını, siyaseten de doğru olmadığını ve Türkiye'nin gerçekten bugünkü milli hassasiyetleri ve menfaatleri bakımından da hiçbir şekilde doğru olmadığını ifade etmek isteriz. Seçim vaktinde yapılacaktır, o da bellidir. 2023 ve 2024'de Türkiye, birisi milletvekilliği ve Cumhurbaşkanlığı seçimi, diğeri de yerel olmak üzere inşallah o tarihlerde seçime gidecektir."

ERKEN SEÇİM TARTIŞMALARI

HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Sezai Temelli, dün yaptığı açıklamada erken seçim için çağrı yaptı.

İyi Parti Grup Başkanvekili ve Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan da bu çağrıya destek verdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise dün sabah FOX TV'de katıldığı canlı yayında "Erken seçime siz ne diyorsunuz?" sorusuna "HDP erken seçim talep etmekte haklı. Erken seçim olacakmış gibi çalışıyoruz. Erken seçim olması için bir kişinin karar vermesi gerekiyor. Erken seçim talebi gelirse, 'Hay hay' deriz" yanıtını verdi. 

 

Haber Ara