Dolar

32,3300

Euro

35,0655

Altın

2.282,22

Bist

8.989,73

BAE: Katar'ın talep listemizi sızdırması çocukça

Körfez'de yaşanan Katar krizinde arabulucu rolü üstlenen Kuveyt, Arap ülkelerinin 13 maddelik talep listesini Katar'a iletti. İddialara göre Katar destekli Al Jazeera televizyonu talepleri basına sızdırdı. BAE'nden Katar'a tepki geldi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-06-23 20:08:00

BAE: Katar'ın talep listemizi sızdırması çocukça

Katar'la diplomatik ilişkilerini kesen Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Bahreyn ve Mısır'ın Kuveyt aracılığıyla Katar'a ilettiği 13 maddelik talep listesi, ilişkileri normalleştirmek yerine daha da gerdi. Zira basına yansıyan liste resmi olarak duyurulmamış, Doha merkezli yayın kuruluşu Al Jazeera tarafından haberleştirilmişti.

SÖZ KONUSU LİSTE İÇİN TIKLAYINIZ

Duruma tepki gösteren BAE Dış İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Enver Muhammed Gargaş, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Katar'ı ‘çocukluk yapmak'la suçladı. Gargaş, “Taleplerimizin sızdırılması, kardeşimizden görmeye alışkın olduğumuz şekilde çocukça bir hareketle arabuluculuk çabalarının başarısız olması için yapılmış bir girişim” ifadelerini kullandı.

Katar'ın komşularının talep ve endişelerini yerine getirmesinin ‘akıllıca' olacağını kaydeden Gargaş, açıklamalarını “Ya da boşanma gerçekleşecek” diye sürdürdü.

Qatar leaking demands/ concerns of its neighbors & Egypt either attempt to undermine serious mediation or yet another sign of callous policy

— د. أنور قرقاش (@AnwarGargash) 23 Haziran 2017

Haber Ara