Dolar

32,3651

Euro

35,0927

Altın

2.325,43

Bist

9.079,97

BAE'den dinler arası diyalog için yeni adım

BAE, cami, kilise, sinagogu Abrahamic Family House (İbrahimi aile evleri) şeklinde tanımladığı komplekste bir araya getirdi. Projenin 2022'de tamamlanması bekleniyor.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-09-22 13:04:21

BAE'den dinler arası diyalog için yeni adım

TIMETURK | HABER MERKEZİ

Halen ilk uygulama aşamasında olan "İbrahimi Aile Evleri" projesi, İnsan Kardeşliği Yüksek Komitesi tarafından, Dışişleri ve Uluslararası İşbirliği Bakanı Şeyh Abdullah Bin Zayed Al Nahyan'ın ve birkaç BAE yetkilisinin yer aldığı New York Halk Kütüphanesi'ndeki ikinci toplantıda gündeme geldi.

Proje, inançlara, tarihlere ve milletlere karşı "karşılıklı saygı ve diyalog kültürünü geliştirme" misyonu çerçevesinde hayata geçiriliyor.

Proje, bu yılın şubat ayında Abu Dabi'de Katoliklerin ruhani lideri Papa Francis, Ezher Üniversitesi imamlarından Ahmad El Tayeb arasında imzalanan Dünya Barışı ve Birlikte Yaşamak için İnsan Kardeşliği Belgesi'nin amaçlarını gerçekleştirmeyi hedefliyor.

Abu Dabi'deki Saadiyat Adası'nda bulunan İbrahimi Aile Evleri tasarımı, New York'ta ödüllü ve dünyaca ünlü mimar Sir David Adjaye OBE tarafından tanıtıldı.

Untitled-1-Recovered

WASHINGTON YAHUDİ CEMAATİ MEMNUN

Haberde, Washington Hebrew cemaatinin kıdemli hahamlarından ve Yüksek Komite üyelerinden Haham M. Bruce Lustig'in projeden övgüyle bahseden görüşlerine yer verildi.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara