Dolar

32,3395

Euro

35,1094

Altın

2.241,68

Bist

8.872,70

BAE’de ilk Hindu tapınağının temeli dün atıldı

BAE’nin başkenti Abu Dabi'de, Dubai-Abu Dabi otoyolunun en gözde yerine inşa edilecek ve Basra Körfezi’nin ilk Hindu tapınağının temeli, dün BAE’li bakanların da bulunduğu bir törenle atıldı.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-04-21 10:43:29

BAE’de  ilk Hindu tapınağının temeli dün atıldı

foto3_6

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Veliaht Prensi Şeyh Muhammed bin Zayed el Nahyan'un ülkesinde dün, Basra Körfezi'ndeki ilk Hindu tapınağının temeli törenle atıldı.
Başkent Abu Dabi'de yapılan törene BAE'li bakanlar, devlet yetkilileri, Hindistan'ın BAE büyükelçisi Nafdeb Singh Suri ve bu ülkedeki Hindu topluluğunun temsilcileri de katıldı.
Hindu topluluk geliştirme departmanı başkanı Mughir Khamis el-Khail yaptığı açıklamada, söz konusu tapınak inşa hamlesinin ‘ibadethaneler düzenleme' çabaları çerçevesinde geldiğini söyledi.

foto1_9

HİNDU TAPINAĞI DUBAİ-ABU DABİ
OTOYOLUNUN YAKININA YAPILACAK

Tapınak 55.000 metrekarelik bir alanı kapsayan Dubai-Abu Dabi otoyolunun en gözde-görünür yerine inşa edilecek. Tapınak ibadet ve eğitim salonlarını, bir ziyaretçi merkezini, anaokullarını, bahçeleri, yemek salonunu, kitapçıyı ve hediyelik eşya dükkanını içerecek.

foto2_8

'HİNDULARA HOŞGÖRÜ
MÜSLÜMANLARA ENGEL'

Tapınak, BAE'li vatandaşların şaşkınlığına ve tepkilerine yol açtı. Bazı BAE'liler sosyal medya paylaşım araçlarından yaptıkları açıklamalarda, BAE yönetiminin Hindulara gösterdiği hoşgörüyü, Arap ve Müslümanlara göstermediği ileri sürüldü.
‘Muhammedfadel91' rumuzlu bir BAE'li ise, bazı Arap ülkelerinin Hindu tapınağının inşa edilmesine izin verirken, Şiiler için cami yapılmasını engellediğini belirtti.

‘Turki Al Shalhoub' rumuzlu başka bir BAE'li de, "Abu Dabi yönetimi, Arap Yarımadası'nda Müslüman olmayanlar için tapınaklar ve kiliseler inşa etmek için ilk temel taşı koyarken; camiler üzerindeki baskıcı kontrolünü ise sıklaştırıyor. Sorun bir Hindu tapınağında ya da başka bir yerde değil. Sorun Abu Dabi yönetiminin ikircikli tavrında. Başkalarına gösterilen hoşgörünün, Müslümanlara gösterilmemesi” dedi.

veliaht

karayoluna hey

Haber Ara