Dolar

32,4686

Euro

34,7951

Altın

2.441,69

Bist

9.915,62

Babil yasağı kalktı

Irak'ın Babil kentinde düzenlenen gösteriler nedeniyle gece ilan edilen sokağa çıkma yasağının kaldırıldığı bildirildi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-24 12:21:09

Babil yasağı kalktı

AA'nın haberine göre, Başbakanlıktan yapılan açıklamada, "Silahlı Kuvvetler Komutanı Haydar İbadi (Başbakan), Babil Operasyonlar Komutanlığına Babil'de güvenlik durumu kontrol altında olduğu için sokağa çıkma yasağını kaldırılması talimatını verdi" denildi.

İbadi'nin, şehirdeki güvenliğin sağlanması için "güvenlik güçleriyle dayanışma içerisinde olunmasını" istediği de kaydedildi.

Irak'ın başkenti Bağdat ve güney kentlerinde kamu hizmetlerindeki aksaklıkları protesto, yolsuzluklarla mücadele ve yargı reformu talebiyle gösteriler düzenleniyor.

Babil Operasyonlar Komutanlığı, gece valilik binasına girmek isteyen göstericilerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmalardan dolayı kentte sokağa çıkma yasağı ilan etmişti.

Irak'ın Kerbela kentine bağlı Hindiyye ilçesinde de, "kamu hizmetlerindeki aksaklıkları" protesto eden yüzlerce kişi, kaymakamlık binasını basmıştı. Basra Valilik binası önünde de oluşturulan "gösterici kampları" silahlı kişiler tarafından dağıtılarak, çok sayıda kişi darp edilmişti. Eylemcilere müdahale eden silahlı kişilerin bölgedeki "milis güçlerine bağlı" olduğu iddia ediliyor.

Haber Ara