Dolar

32,5653

Euro

34,9976

Altın

2.429,27

Bist

9.722,09

Aynı anda yapılan 4 kapalı ameliyatla sağlığına kavuştu

Mardin'de yaşayan ve sağ böbreğinde tümörler olduğu belirlenen 50 yaşındaki Abdulkadir Öziş, Memorial Diyarbakır Hastanesi'nde aynı ayda yapılan 4 kapalı ameliyatla sağlığına kavuştu.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-04-04 11:20:32

Aynı anda yapılan 4 kapalı ameliyatla sağlığına kavuştu
Mardin'de yaşayan ve sağ böbreğinde tümörler olduğu belirlenen 50 yaşındaki Abdulkadir Öziş, Memorial Diyarbakır Hastanesi'nde aynı ayda yapılan 4 kapalı ameliyatla sağlığına kavuştu.

Mardin'de yaşayan 50 yaşındaki Abdulkadir Öziş, idrar yollarından kan geldiğini fark ederek, en yakın sağlık merkezine başvurdu. Burada yapılan tetkiklerin ardından böbreğinde tümörler olduğu belirlenen Öziş, Memorial Diyarbakır Hastanesi Üroloji Bölümü'nde bu tür ameliyatların uygun hastalara kapalı olarak yapıldığını öğrendi. Memorial Diyarbakır Hastanesi'ne gelerek burada Doç. Dr. Necmettin Penbegül'e muayene olan Öziş'e laparoskopik yani kapalı ameliyata uygun olduğu söylendi. Aynı anda yapılan 4 kapalı ameliyat ile sağlığına kavuşan Abdulkadir Öziş hastaneden taburcu edildi.

Böbreğinde tümör olduğunu ilk öğrendiğinde tedirgin olduğunu belirten Abdulkadir Öziş, "2 yaşındayken geçirdiğim felç nedeniyle iki bacağımı birden kaybetmiştim. Yıllarca bununla yaşamayı öğrendim hatta bu durum beni yaşama daha çok bağladı diyebilirim. Böbreğimde bulunan tümörden de kurtulup sağlığıma tekrar kavuşacağıma inancım sonsuzdu. Doç. Dr. Necmettin Penbegül'e muayene olduğumda böbreğimdeki tümör haricinde böbrek kanallarımda ve idrar kesemde de problem olabileceğini öğrendim. Bunların hepsinin tek ameliyatta kapalı olarak tedavi edilebileceğini öğrenince daha çok mutlu oldum ve ameliyatı kabul ettim. Yaklaşık 4 saatlik ameliyat sonucunda sağlığıma kavuştum. Doç. Dr. Necmettin Penbegül'e, ekibine ve hastane personeline ne kadar teşekkür etsem azdır" dedi.

"Aynı seansta 4 ameliyat ile hastamız sağlına kavuştu"

Tümörlerin, Abdulkadir Öziş'in sağ böbreğinde ve idrar akışını sağlayan kanalın başlangıcında olduğunu söyleyen Doç. Dr. Necmettin Penbegül, "Hastamıza yaptığımız muayene sonucunda ameliyat olması gerektiğini kendisine ilettik. Laparoskopik dediğimiz kapalı ameliyata da uygun olan Abdulkadir Öziş'e yaptığımız kapalı ameliyatta tümör olan bir böbreğini, böbrek kanalını ve idrar kesesinin bir bölümünü aldık. Tabi bu işlemden önce idrar kesesinde başka tümör olup olmadığını kamera ile kontrol ettik. Yani toplamda tek Sistoskopi + Laparoskopik Nefroüreterektomi+Mesane Cuff Eksizyonu olarak sıralayabileceğimiz 4 kapalı yöntemle aynı anda gerçekleştirdik. Hastamız ameliyattan bir gün sonra normal yaşantısına dönebildi" diye konuştu.

"Laparoskopik işlemler hastalara konfor sağlıyor"

Halk arasında kapalı ameliyat olarak bilinen "laparoskopi" tekniği gelişmeden önce hastalara açık ameliyatlar yapıldığını dile getiren Doç. Dr. Penbegül, şunları kaydetti:

"Hastaların bu nedenle iyileşme süreleri hem uzun oluyordu hem de ağrı nedeniyle daha fazla ilaç kullanmak zorunda kalabiliyorlardı. Ancak laparoskopi tekniği ile birlikte açık cerrahi nadiren uygulanmaya başlandı. Laparoskopik tekniğinin en önemli avantajı, vücut dokularının normal yapısı korunduğu için iyileşme sürecini hızlandırmasıdır. Ayrıca ameliyat ve hastanede yatış süresini azaltmakta, hastada yara izi çok daha az olmakta ve tedavi maliyetleri önemli oranda düşmektedir. Laparoskopik yöntemle her türlü böbrek ameliyatlarının büyük çoğunluğu yapılabilmektedir."

Haber Ara