Dolar

32,4686

Euro

34,7951

Altın

2.441,69

Bist

9.915,62

Ayasofya'nın yeni imamı kim oldu? Ayasofya Camii imamı belli oldu mu? Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi İmamı kim oldu?

Ayasofya'nın yeni imamı kim oldu? Ayasofya Camii imamı Prof. Dr. Mehmet Boynukalın yaşanan tartışmalardan sonra görevinden ayrıldığını duyurdu. Boynukalın Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'ndeki akadamik görevine geri döndü. Peki bundan sonra Ayasofya Camii yeni imamı kim oldu? Ayasofya Camii imamı belli oldu mu? Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi İmamı kim oldu? Ayasofya Camii'nde Boynukalın dışında 2 imam daha bulunuyor. Bu imamlar Ferruh Muştuer ve Bünyamin Topçuoğlu'dur. Ayrıca Ayasofya Camii'nde 5 de müezzin görev alıyor.

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-11-18 11:00:30

Ayasofya'nın yeni imamı kim oldu? Ayasofya Camii imamı belli oldu mu? Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi İmamı kim oldu?

Ayasofya'nın yeni imamı kim oldu? Ayasofya Camii imamı Prof. Dr. Mehmet Boynukalın yaşanan tartışmalardan sonra görevinden ayrıldığını duyurdu. Boynukalın Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'ndeki akadamik görevine geri döndü. Peki bundan sonra  Ayasofya Camii yeni imamı kim oldu?  Ayasofya Camii imamı belli oldu mu? Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi İmamı kim oldu? Ayasofya Camii'nde Boynukalın dışında 2 imam daha bulunuyor. Bu imamlar  Ferruh Muştuer ve Bünyamin Topçuoğlu'dur. Ayrıca Ayasofya Camii'nde 5 de müezzin görev alıyor.

İstanbul sözleşmesi ve ekonomi ile yaptığı açıklamalarla gündeme gelen ve AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan tarafından uyarılan Ayasofya Camii imamı Prof. Dr. Mehmet Boynukalın imamlık görevinden ayrıldı. Mehmet Boynukalın, 24 Temmuz 2020'de yeniden cami statüsü almasının ardından Ayasofya Camii'nde göreve atanmıştı. Haberin duyulması ile vatandaşlar Ayasofya'nın yeni imamı kim oldu? Ayasofya Camii imamı belli oldu mu? Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi İmamı kim oldu? gibi soruları sormaya başladı. Prof. Dr. Mehmet Boynukalın, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde akademik kariyerine devam edecek.

Ayasofya'nın yeni imamı kim oldu?

Ayasofya Caimii'nde Boynukalın'ın dışında iki tane daha imam görev alıyor. Bu imamlar Ferruh Muştuer ve ve Bünyamin Topçuoğlu. Yani Ayasofya Camii'nde imam açığı bulunmuyor. Ayasofya Camii'nde ayrıca 5 tane de müezzin görev almaktadır. 

Bülent Turan'dan Boynukalın'a seslenmişti

AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan  Boynukalın'ı şu ifadelerle eleştirmişti: “Ayasofya'nın açılışı gibi tarihi bir meydan okumayı gölgede bırakacak bir tavırla sürekli polemiklerin içinde olmanız Ayasofya için bedel ödeyen herkesi üzmekte! Bir siyasi değil, kardeşiniz olarak bu mecrada/usulle olmanızın kimseye faydası olmadığı kanaatindeyim.”

Boynukalın'dan faiz yorumu

Boynukalın, “Faizin azaltılması ve sonunda tamamen kaldırılması hem İslam'ın hem de aklın gereğidir. Güçlü ekonomilerde faiz % 0-1 arasında. O sebeple faizcilerle mücadele etmek de İslam'ın bir emridir. Önceki tivitim biraz da bununla ilgilidir” ifadelerini kullanmıştı.

Ayasofya Cami imamı Ferruh Muştuer kimdir?

Ayasofya Cami imamı Ferruh Muştuer, 1971 yılında Kütahya'da doğdu. Hafızlık ve lise tahsi- lini Kütahya'da tamamladı. 1996 yılında Tavşanlı ilçesinde müezzin-kayyım olarak göreve başladı. 2006-2010 yılları arasında Avusturya'da din görevlisi olarak görev yaptı. İstanbul Haseki Eğitim Merkezi Kıraat Bölümü'nü tamamlayarak icazet aldı. 2015 yılında Kuveyt'te düzenlenen Uluslararası Kur'ân-ı Kerîm'i Güzel Okuma Yarışması'nda birinci oldu. 2013 yılından beri İstanbul Eminönü Yeni Cami İmam Hatibi olarak görev yapan Muştuer evli ve üç çocuk babasıdır.

Ayasofya cami imamı Bünyamin Topçuoğlu kimdir?

1980 yılında Erzurum'da doğdu. Hafızlık öğrenimini 11 ay gibi kısa bir sürede Erzurum'da tamamladı. Erzurum İmam Hatip Lisesi'ni bitirdi, İlahiyât eğitimi aldı. İstanbul Abdurrahman Gürses Haseki Eğitim Merkezi'nde Kıraat bölümünden mezun oldu. 3 Türkiye birinciliği kazanan Topçuoğlu Rusya'nın başkenti Moskova'da düzenlenen ve 10. Uluslararası Kur'an-ı Kerim Yarışmasında, Güzel Okuma dalında dünya birinciliğine sahiptir. Topçuoğlu evli olup 3 çocuk babasıdır. İstanbul Fatih Camii İmam-Hatibi olarak görev yapıyordu.

Ayasofya hikayesi nedir?

Bizans İmparatoru I. Justinian tarafından 532-537 yılları arasında İstanbul'un eski şehir merkezinde yaptırılan bazilika planlı bir patrik katedralidir ve 1453'te İstanbul'un Osmanlılar tarafından fethinden sonra Fatih Sultan Mehmed tarafından camiye dönüştürülmüştür.

Ayasofya Camii Kim müzeye çevirdi?

Gözler Danıştay'ın 2 Temmuz'da vereceği kararda. İstanbul'un fethinden sonra Fatih Sultan Mehmet tarafından kiliseden camiye dönüştürülen Ayasofya, Atatürk'ün direktifiyle Bakanlar Kurulu'nun aldığı kararla 1934 yılında ibadete kapatılarak müzeye çevrildi.

Ayasofya neden bu kadar önemli?
 
Ayasofya, Doğu Roma İmparatorluğu'nun İstanbul'da yaptırdığı en büyük kilisedir ve aynı yerde üç kez inşa edilmiştir. ... Doğu Roma İmparatorluğu boyunca Ayasofya, başkentin en büyük kilisesi olan ve hükümdarların taç giydiği bir katedral görevi gördü.
 
Ayasofya Camii hangi padişah zamanında onarıldı?
 
Fetihten hemen sonra camiye dönüştürülen Ayasofya, Fatih Sultan Mehmet'in emriyle onarılmıştır. İlk minare de ahşaptan yapılmıştır. Ancak en önemli onarım Kanuni Sultan Süleyman döneminde yapılmıştır. 1573 yılında Ayasofya'nın kubbesini Osmanlı Başmimarı Mimar Sinan onarmıştır.

Haber Ara