Dolar

32,3086

Euro

34,9896

Altın

2.449,66

Bist

10.173,42

Avusturya'dan reklam panosu açıklaması: Bizde basın özgürlüğü var

Son dönemde Türkiye'yi hedefe alan pek çok açıklama yapan Avusturya hükümeti, Türkiye'yi doğrudan hedef alan reklamlarla ilgili ilginç bir açıklama yayınladı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-15 18:51:21

Avusturya'dan reklam panosu açıklaması: Bizde basın özgürlüğü var

Avusturya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Thomas Schnöll, Kronen Gazetesinin Viyana Havaalanı'ndaki reklam panosundaki haber yayınına dair, "Avusturya'da basın özgürlüğü var" açıklamasında bulundu.

Günlük yayınlanan Kronen Gazetesi Viyana Havaalanı'nda ikinci skandala imza attı. Gazete "Türkiye, 15 yaş altı çocuklarla cinsel ilişkiye izin veriyor" başlıklı haberini reklam panosunda yayınladı. Daha önce de 'Türkiye'ye tatile gitmek Erdoğan'a destek vermektir' şeklinde bir haberin başlığını aynı panoda yayınlayan Kronen gazetesine Türk yetkililerden tepki gelmişti.

ALIŞILDIK GEREKÇE: BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ VAR

Avusturya'nın Viyana şehrindeki Uluslararası Schwechat Havalimanı'nda yaşanan bu gerginlikle ilgili dışişleri bakanlığı da kısa bir açıklama yaptı. Avusturya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Thomas Schnöll yaptığı yazılı açıklamada, "Bu konuda Türkiye'nin tepkisini anlayışla karşılıyoruz. Ancak Avusturya'da basın özgürlüğü var. Bu bağlamda bakmak gerekir" dedi.

Konuyla ilgili olarak Schwechat Havalimanı Basın Sözcüsü Peter Kleemann ise "Ülkenin en yüksek tirajlı günlük gazetesinin kiraladığı reklam panosuna yazdığı her şey kendilerini bağlar. Reklamların içeriğinden havalimanı yönetimi sorumlu değildir" dedi.

Haber Ara