Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Avustralya Grand Prix'e Pirelli damgası

Pirelli 2011 yılında Formula 1’e döndüğünden bu yana ilk defa sezona önceki sene ile aynı lastiklerle başlıyor

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-03-11 09:19:37

Avustralya Grand Prix'e Pirelli damgası

Pirelli 2011 yılında Formula 1'e döndüğünden bu yana ilk defa sezona önceki sene ile aynı lastiklerle başlıyor. Ve tıpkı 2019'da olduğu gibi Melbourne için P Zero Beyaz sert lastik için C2, P Zero Sarı orta için C3 ve P Zero Kırmızı yumuşak lastik için C4 hamurları öneriliyor.

Bu seçim geçen sene iyi performans gösterdiği için bu sezon da aynı seçimde karar kılındı. P Zero yelpazesinin ortasındaki bu lastikler, Melbourne'daki değişken pist taleplerine iyi yanıt verdi ve üç hamur da yarış sırasında kullanıldı.  

Albert Park pisti, yarı kalıcı bir tesis; bir başka deyişle hafta sonu başlarken genellikle çok tozlu oluyor. Bu lastik kombinasyonu, pistte hızla gerçekleşen değişime iyi yanıt veriyor ve strateji açısından pilotlara bol seçenek sunuyor. Albert Park, esas olarak tutuş ve frenleme açısından öne çıkarken göl kenarındaki 8. Viraj dışında kısa dönemeçler ve düzlüklerden oluşuyor.

Pist yüzeyinin oldukça engebeli olması tutuşun neden az olduğunu vurguluyor. Hava koşulları değişken olabiliyor ve affetmeyen kısıtlar nedeniyle güvenlik aracının devreye girme olasılığı bulunuyor.

Pistin özellikleri

F1 ve Otomobil Yarışları Başkanı Mario Isola şunlara vurgu yaptı: “Pilotların lastikler açısından Melbourne için hazır olduğunu söyleyebiliriz çünkü geçen sene ile aynı seçime ve dolayısıyla bu konuda bol veriye sahipler. Burada belki de tek soru işareti 2020 otomobilleriyle gösterecekleri performans konusunda ortaya çıkıyor çünkü bu araçlar öncekilerden çok daha hızlı olduklarını şimdiden kanıtladılar. Ama geçen ay Barcelona'daki testlerde bol veri toplandı. Avustralya, yakın geçmişte pilotların çoğu için tek pit stoplu bir yarış oldu. Formula 1'de 13 inç lastiklerinin final sezonu ile bir dönemin sonuna geldiğimiz bu sene, farklı olmasını beklememiz için bir neden görünmüyor.”

Haber Ara