Dolar

32,2313

Euro

34,7690

Altın

2.459,29

Bist

10.351,68

Avrupa'yı Suriye konusunda eleştirdi

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, Suriye konusunda Avrupa ülkelerine eleştiriler yöneltti...

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-02-16 02:21:06

Avrupa'yı Suriye konusunda eleştirdi

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, AB ve Türkiye arasında sığınmacı sorunu üzerine varılan uzlaşmayı eleştirdi. Demirtaş, "Türkiye'ye 3 milyar euro rüşvet verip, bu rüşvet üzerinden 'mültecileri orada tutun bize göndermeyin' yaklaşımıyla bu insani sorun çözülebilir mi? Peki Avrupa, Suriye için hiçbir barış projesi önermeyecek mi?" diye sordu.

Ajanslarda yer alan habere göre; Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Demirtaş, Atina Gazeteciler Cemiyeti'nin düzenlediği bir etkinlikte konuştu.

Avrupa'nın Türkiye hükümetiyle sığınmacı akını konusunda anlaşmaya varmasını eleştiren Demirtaş, "Alman, Fransız ya da Yunan toplumu kendilerine doğru akın akın gelen mülteci gruplarına bakıp, eminim ki ciddi şekilde kaygılanıyordur. Hem kendileri hem de gelen insanlar için. Bir çözüm üretilmeye çalışılıyor. Peki, buluna buluna ne bulundu? Sorun yumağı içerisinden çıkan çözüm; AKP ile anlaşma. İnanılmaz bir şey. Bu nasıl düşünülebildi?" şeklinde konuştu. 

'BURNUNUN UCUNU GÖREMEYEN AVRUPA'NIN ÇÖZÜMLERİ'

Demirtaş, bu tutumu 'yüzeysellik' olarak değerlendirerek, şöyle devam etti: 

"Türkiye'ye 3 milyar euro rüşvet verip, bu rüşvet üzerinden 'mültecileri orada tutun bize göndermeyin' yaklaşımıyla bu insani sorun çözülebilir mi? Peki Avrupa, Suriye için hiçbir barış projesi önermeyecek mi? Suriye'de IŞİD'e karşı kahramanca mücadele edenler Cenevre'de çözüm masasına oturtulmadığında, Avrupa bunu izleyerek mi mülteci sorununu çözecek? Bunlar burnunun önünü göremeyen Avrupa'nın çözümleridir."

Haber Ara