Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Avrupa Oyunları heyecanı başlıyor

Azerbaycan'ın ev sahipliğinde ilk kez düzenlenen 1. Avrupa Oyunları, yarın düzenlenecek açılış töreniyle başlayacak.

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-11 12:31:02

Avrupa Oyunları heyecanı başlıyor

AA'nın haberine göre, Ülke tarihinin en büyük organizasyonu olan 1. Avrupa Oyunları'nda 50 ülkeden yaklaşık 6 bin sporcu, 20 branşta madalya mücadelesi verecek. 

Dört yılda bir düzenlenmesi planlanan organizasyonda sporcular, 2016 Rio Olimpiyatları öncesi önemli bir sınav verecek. Bazı branşlarda birincilik elde edenler olimpiyatlara doğrudan katılım hakkı, bazı branşlarda ise kota puanı toplayacak. 

Bakü'de 5'i yeni, yedisi yenilenen, altısı da geçici inşa edilen 18 tesiste düzenlenen Avrupa Oyunları'nın açılış töreni, 68 bin seyirci kapasiteli Ulusal Stadyum'da gerçekleştirilecek. Atina 2004'ün sanat yönetmeni Dimitris Papaioannou'nun yönetmenliğini üstlendiği açılış töreninde, 6 bin gönüllü oyuncuyla Azerbaycan'ın ünlü kültür ve sanat adamlarının da yer alacağı gösteri düzenlenecek. Gösteride daha çok Azerbaycan tarih, kültür ve sanatı ön plana çıkartılacak. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in de aralarında bulunduğu çok sayıda ülke lideri ve üst düzey yetkili, açılış törenini izlemek için Bakü'ye gelmesi bekleniyor. 

Birçok ülke televizyonu açılış töreni ve müsabakaları canlı yayınlayacak. Oyunlar süresince Bakü'de 800'ü yabancı, 700'ü yerli yaklaşık bin 500 gazeteci görev yapacak. 

Senkronize yüzme, yüzme, atlama, artistik cimnastik, atıcılık, bisiklet, basketbol 3x3, plaj futbolu, plaj voleybolu, triatlon, sutopu, okçuluk, badminton, masa tenisi, voleybol, boks, eskrim, karate, tekvando, judo, güreş, sambo, kano sprint ve atletizm gibi müsabakaların yapılacağı Avrupa Oyunları 17 gün sürecek ve 28 Haziran'da yapılacak kapanış seremonisi ile sona erecek.

Haber Ara