Dolar

32,4433

Euro

34,7450

Altın

2.439,80

Bist

9.915,62

Avrupa Genelkurmay Başkanı: Doğu Akdeniz'de askeri çözüm yok

Avrupa Genelkurmay Başkanı Amiral Harvey Pelegon, Doğu Akdeniz'de askeri bir çözüm olmadığını, çözümün diyalog masasından geçtiğini söyledi.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-09-11 13:53:24

Avrupa Genelkurmay Başkanı: Doğu Akdeniz'de askeri çözüm yok

Türkiye ve Yunanistan arasında yaşanan “Doğu Akdeniz krizi”yle ilgili bir açıklama da Avrupa Ordusu'ndan geldi.

Avrupa Genelkurmay Başkanı Amiral Harvey Pelegon, Doğu Akdeniz'de askeri bir çözüm olmadığını söyleyerek, Avrupa içinde ortak bir strateji görme gereğini belirtti.

Fransız Le Figaro gazetesine verdiği röportajda Pelegon, "Doğu Akdeniz'deki krize yönelik çözüm kesinlikle devletlerin egemenliğine saygı kapsamında diyalog masasından geçiyor" dedi.

Avrupa Genelkurmay Başkanı Pelegon, Türkiye ile Doğu Akdeniz krizi konusunda Avrupa ülkeleri arasında bir bölünme olduğunu, bu konunun bazıları için öncelik olmadığını belirtti.

Akdeniz'e kıyısı olan yedi Avrupa ülkesi, Fransa'nın Korsika Adası'nda dün Doğu Akdeniz'deki durumla ilgili yaptıkları zirvede, bölgedeki "tek taraflı eylemlerinden" çekilmediği takdirde Türkiye'ye yaptırım uygulamaya hazır olduklarını doğruladılar.

Avrupa Birliği ile NATO üyesi Türkiye arasında, Yunanistan ve Kıbrıs'ın egemenlik iddia ettiği Doğu Akdeniz'de petrol ve doğalgaz aramak için bir Türk araştırma gemisi gönderdikten sonra gerginlikler tırmandı.

Kaynak: Le Figaro

Haber Ara