Dolar

32,3409

Euro

35,1130

Altın

2.238,59

Bist

8.771,78

Atalay Filiz kimdir ?

Atalay Filiz (d. 2 Haziran 1986; Bandırma, Balıkesir), Türk katil zanlısı. 2013 ve 2016 yıllarında en az üç cinayetten sorumlu tutulmaktadır. Üç yıl boyunca kaçak olarak yaşamıştır ve 12 Haziran 2016'da İzmir'in Menderes ilçesinde yakalanmıştır.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-09-27 13:05:03

Atalay Filiz kimdir ?

Atalay Filiz, kamuoyu tarafından Türk bir katil zanlısı olarak bilinmektedir. 2 Haziran 1986 tarihinde Bandırma, Balıkesir'de doğan Filiz'in 2013 ve 2016 yılları arasında üç farklı cinayetin faili olduğu ifade edilmektedir. Üç yıllık kaçaklık sürecinin sonunda 12 Haziran 2016 tarihinde İzmir Menderes'te yakalanmıştır.

 Atalay Filiz'in babası Türk Hava Kuvvetleri bünyesinde görev yapmış askerdir emeklilik yaşamında Türk Hava Yolları'nda pilot olarak çalıştığı bilinmektedir.

 Filiz, eğitimini Galatasaray Lisesi'nde tamamlamış, hatta okulu üçüncülükle bitirmiştir. Okul arkadaşlarının aktardıklarına göre, kendisinin sıradışı sayılabilecek davranışları bulunmaktaydı. Cinayetleri işledikten sonra öğretmeninin aktardığına göre, kendisi çok zeki bir insandı. “Lisedeyken dahi tek başına çöle bıraksanız hayatta kalmak için bir yolunu bulabilecek kadar azimli bir karaktere sahipti. Bu tür olaylara nasıl karıştığını anlamakta zorlanıyorum." şeklinde bir ifadesi bulunmaktadır. Başka bir öğretmeni ise benzer ifadelerde bulunarak "O kadar zeki ve yetenekli bir öğrenciydi ki, onu ıssız bir ormana bıraksanız bile orada ağaç kabuğu yiyerek hayatta kalabilirdi." şeklinde bir ifadede bulunmuştur.

 Filiz, üniversite sınavına girerken amacının sınavı kazanmaktan ziyade yurt dışında okumak olduğunu belirtmiştir. Paris-Sud Üniversitesi'nde biyoloji bölümüne kayıt yaptırmış, ancak okulu tamamlamadan İstanbul'a dönmüş yapmıştır. Okulu yarım bıraktığını belirtmek yerine bitirdiğini ifade etmiştir. İstanbul'a dönmesinin ardından ODTÜ Biyoloji Bölümü'nde doktora eğitimi yapacakmış gibi bir algı yaratarak Ankara'ya taşınmıştır.

 Filiz'in suçlandığı cinayetler önce 2013 yılında Fransa'da tanışmış olduğu Hasan Hüseyin Demirarslan'ın oğlu olan Göktuğ Demirarslan ile beraber Rusya doğumlu olan Elena Radchikova bulunmaktadır. Ayrıca 2016 yılında öğretmen Fatma Kayıkçı cinayetinin de faili olduğu iddialar arasında bulunmaktadır.

 Göktuğ Demirarslan ile Elena Radchikova cinayetleri, Filiz'in Türkiye'ye döndükten sonra işlediği bir cinayet suçu olarak değerlendirilmektedir. Filiz, cinayeti işleme sebebini de Elena'nın kendisini kaybolduğu süreçte suçlaması olarak gerekçelendirmektedir.

 Atalay Filiz'in bütün bu süreçlerde kaçışı da ilginçtir. Cinayetlerin sonrasında Kaynarca ve ardından da Adapazarı'na gitmiştir. Gümüldür dolaylarında saklanmaya karar vermiş, burada ormanda bir hafta kadar zaman geçirmiştir. Daha sonra dinlenmek için Menderes'e gitmiş, polislere de yakalanmıştır. Yakalandığında ise üzerinde iki adet av bıçağı, biber gazı, sahte kimlikler, kredi kartları ile beraber nakit para bulunmuştur.

 Yargı sürecine gelindiğinde Atalay Filiz, İstanbul'da tutuklanmış ve de burada mahkemeye çıkarılmıştır. Yargı sürecinin sonunda tasarlayarak adam öldürme konularında suçlu bulunmuştur. Tutuklandıktan sonra ise Silivri Cezaevi'ne gönderilme işlemleri gerçekleşmiştir.

 Cezaevinde, Filiz'in güvenliği açısından hücrede tutulmasına karar verilmiştir. Müge Anlı'nın programına dahi konu olan Atalay Filiz, bir karikatür dergisinde de mizahi bir şekilde ele alınmıştır.

 Atalay Filiz'in yargı süreci hala devam etmektedir. Duruşmalarda kendisinin ifadesi alınmış ve akıl sağlığına ilişkin rapor talepleri nedeni ile Adli Tıp Kurumu'na sevk edilmiştir. Akli sağlığının yerinde olmadığına karar verilmesi durumunda ise bir ceza almadan serbest bırakılma durumu bulunmaktadır. Bütün bir dava süreci ve olayların detayları Filiz hakkında kamuoyunda bazı tartışmaları da gündeme getirmiş ve tartışmalara neden olmuştur.

Haber Ara