Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Aşure günü ne zaman?

Hicri yılbaşının ardından Muharrem ayının başlamasıyla birlikte aşure günü de yaklaştı. Peki bu yıl aşure günü ne zaman?

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-15 11:05:12

Aşure günü ne zaman?

TRTTURK.COM'un haberine göre, Muharrem ayının sembolü haline gelen aşure gününe sayılı günler kaldı. Hicri takvime göre Muharrem ayının 10'uncu gününe denk gelen aşure günü bu yıl miladi takvime göre hangi güne denk geldi? Aşure gününün anlam ve önemi nedir? Aşure gününde neler yapılmalı?

Aşure gününün kelime olarak anlamı Arapçada sayı olan ‘10' anlamına gelen ‘Aşara' kelimesinden geliyor. Muharrem ayının 10'uncu günü idrak edilen aşure gününün, daha önce birçok önemli dini günün ve birçok önemli dini olayın bu güne denk gelmesiyle oluştuğu ifade ediliyor. Bu önemli olaylar içinde Adem'in işlediği günahtan sonra tövbesinin kabul edilmesi, Nuh'un gemisinin tufandan kurtulması, İbrahim'in ateşte yanmaması, Yakup'un oğlu Yusuf'a kavuşması, Eyyub'un hastalıklarının iyileşmesi, Musa'nın Kızıldeniz'den geçip İsrailoğullarını Firavundan kurtarması gibi büyük günlerin bu güne denk geldiği öne sürülüyor.

Aşure gününde neler yapılmalı?

Aşure günüyle ilgili hadislerden geçen ifadelere göre, bugünde sevap işlemek, iyilik yapmak, Kur'an-ı Kerim okumak, sadaka vermek, namaz kılmak ve muhtaç olanları sevindirmenin büyük bir sevap vesilesi olduğu ifade ediliyor.

Aşure günü miladi takvime göre hangi gün?

Aşure günü bu yıl miladi takvime göre 23 Ekim 2015 Cuma gününe denk geliyor.

Haber Ara