Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Aslan Kral'ın devamı geliyor

2019 yapımı The Lion King’in devam filmi için hazırlıklara başlandı. Devam filmini Oscar ödüllü yönetmen Barry Jenkins yönetecek.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-09-29 20:37:10

Aslan Kral'ın devamı geliyor

2019 yapımı The Lion King'in devam filmi için hazırlıklara başlandı. Devam filmini Oscar ödüllü yönetmen Barry Jenkins yönetecek.

Tüm zamanların en iyi animasyon filmleri arasında gösterilen Aslan Kral – The Lion King‘in live-action yeniden çevrimi geçtiğimiz yılın Temmuz ayında vizyona girdi ve sinemaseverler tarafından ilgiyle karşılandı. Iron Man ve The Jungle Book gibi filmlerin yönetmeni olan, son dönemde ise The Mandalorian dizisiyle adından söz ettiren Jon Favreau‘nun yönettiği film, eleştirmenler tarafından pek beğenilmemiş olsa da, bu durum gişede büyük bir başarı yakalamasına engel olmadı. The Lion King, dünya genelinde 1.65 milyar dolar hasılat elde ederek 2019'un en başarılı filmleri arasına adını yazdırdı.

The Lion King'in gişede yakaladığı bu başarı, devam filminin çekilmesi ihtimalini de beraberinde getirdi. Şimdiye kadar sadece söylentiden ibaret olan devam filmi, bugün sürpriz bir gelişmeyle birlikte doğrulandı.

Yönetmen Barry Jenkins

The Lion King'in devam filmini, kendi jenerasyonunun en heyecan verici sinemacılarından biri olan Barry Jenkins yönetecek. Devam filmi, bugüne kadar bağımsız yapımlarla adından söz ettiren Jenkins'in yönetmen koltuğuna oturduğu ilk büyük stüdyo yapımı olacak.

Devam filminin senaryosunu, 2019 yapımı ilk filmin de senaristi olan Jeff Nathanson kaleme alıyor. Filmin konusu şimdilik belirsizliğini koruyor. Ancak filmin bir yandan Simba ve ona eşlik eden karakterlerin hikâyesini ileri taşırken, bir yandan da geçmişe dönerek Mufasa gibi karakterlerin yaşamlarını anlatmaya devam edeceği belirtiliyor. Film, bu yönüyle The Godfather: Part II'ya benzetiliyor. Öte yandan orijinal filmde ve yeniden çevriminde olduğu gibi devam filminde de müziğin önemli bir yere sahip olacağı söyleniyor.

90'lı yıllarda ablasının iki küçük oğlunu yetiştirmesine yardım ederken bu karakterlerle büyüdüğünü söyleyen Jenkins, Disney ile çalışarak The Lion King'in dostluk, sevgi ve miras bırakılanlarla ilgili muhteşem öyküsünü genişletirken, Afrika diasporasındaki insanların hayatlarına ve ruhlarına odaklanmaya devam edecek olmasını bir rüyanın gerçeğe dönüşmesi olarak tanımladı.

Barry Jenkins'in yönetmen koltuğuna oturmasıyla bir anda merak ettiğimiz projeler arasına giren devam filminin ne zaman vizyona gireceği ve prodüksiyonuna ne zaman başlanacağı gibi detaylar şimdilik belirsizliğini koruyor. Ancak ilk filmin gişede yakaladığı büyük başarı ve Barry Jenkins'in projeye dâhil olması göz önüne alındığında, filmin Disney'in öncelikli projeleri arasında yer alacağı tahmin ediliyor.

Kaynak: Filmloverss, Deadline

Haber Ara