Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Artvin'deki sel ve heyelan

Artvin'deki sel ve heyelan

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-25 15:23:11

Artvin'deki sel ve heyelan
HDP İstanbul milletvekilleri Garo Paylan ve Emine Beyza Üstün, Artvin'de sel ve heyelanların meydana geldiği bölgenin, "Afet bölgesi" ilan edilmesi önerisinde bulundu.

HDP İstanbul milletvekilleri Garo Paylan ve Emine Beyza Üstün, TBMM'de basın toplantısı düzenledi.

Üstün, Artvin'de meydana gelen sel ve heyelana ilişkin, kendisinin yanı sıra HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, Garo Paylan ve MYK Üyesi Hatice Altınışık'tan oluşan HDP heyetinin, bölgede incelemelerde bulunacağını belirtti.

Söz konusu afetin, olağan bir yağış sonucu meydana gelmediğini savunan Üstün, "Bir suyun akışına müdahale ederseniz, doğa kendi yasasıyla kendi rejimini oluşturur ve daha şiddetli olarak kendisinden alınanı geri ister. Bu süreci yaşıyoruz" dedi.

Başta Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu olmak üzere sorumluları istifaya çağıran Üstün, sel ve heyelan yaşanan bölgenin, acilen "Afet bölgesi" ilan edilmesi önerisinde bulunduklarını kaydetti.

Üstün, bölgedeki hidroelektrik santrallere ve madenlere ilişkin izinlerin iptal edilmesi ve oradaki bölgeyle oynanmaması gerektiğini savundu.

"Acilen Hopa'yla dayanışma duygularımızı fiiliyata çevirmemiz gerekiyor. Hopa halkının yanında olmalıyız, bütün Türkiye olarak" ifadesini kullanan Garo Paylan da bölgeye ilişkin acilen eylem planları hazırlanmasını istedi.

HDP MYK Üyesi Hatice Altınışık ise bölgede araştırma ve incelemelerde bulunarak ihtiyaçları tespit edeceklerini ve yardım heyetleri oluşturacakları bilgisini paylaştı. Altınışık, kendileri için Zargeli ve Silvan ne ise Hopa'nın da o olduğunu ifade etti.

Basın toplantısının sonunda bir gazetecinin yaşanan terör olaylarına karşın Meclis'in tatil olmasını nasıl değerlendirdikleri sorusu üzerine Emine Beyza Üstün, bu kadar kritik bir dönemde Meclis'in tatilde olmaması gerektiği yanıtını verdi.

Haber Ara