Dolar

32,4466

Euro

34,7271

Altın

2.435,90

Bist

9.915,62

Arakanlı Müslümanlara yönelik katliamlara tepkiler

Pakistan Dışişleri Bakanı Asif: - 'Arakanlı Müslümanlara yönelik şiddet, insan hakları ve uluslararası insancıl hukuk ihlalleri üzüntü verici'

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-09-04 22:43:13

Arakanlı Müslümanlara yönelik katliamlara tepkiler
Pakistan Dışişleri Bakanı Havaca Muhammed Asif, Myanmar'ın Arakan eyaletinde ordu ve Budist milliyetçilerin Arakanlı Müslümanlara yönelik saldırılarının vicdanları zorladığını belirterek, "Arakanlı Müslümanlara yönelik şiddet, insan hakları ve uluslararası insancıl hukuk ihlalleri üzüntü verici." ifadesini kullandı.

Asif, yaptığı yazılı açıklamada, İslam İşbirliği Teşkilatı'nın (İİT) masum Arakanlı Müslümanlara yönelik insan hakları ihlallerin durdurulması için acilen ve etkili adım atılması çağrısını olumlu karşıladı.

Eski BM Genel Sekreteri Kofi Annan öncülüğündeki Arakan Danışma Komisyonu'nun nihai raporundaki tavsiyelerini desteleyen Asif, "Arakan'da yaşananlar uluslararası toplumun vicdanını zorluyor. Arakanlı Müslümanlara yönelik şiddet, insan hakları ve uluslararası insancıl hukuk ihlalleri üzüntü verici." değerlendirmesinde bulundu.

Pakistan'ın, Arakanlı Müslümanların "acılarını dindirmek" için insani yardım yapacağına yönelik teminat veren Asif, Müslümanlar ile etnik, din ve dil azınlıklarına yönelik nefret söylemi, ayrımcılık ve ön yargının yayılmasından endişe duyduğunu kaydetti.

Asif, Arakan'daki şiddet olaylarının benzerlerinin bir daha yaşanmaması, her bireyin güvenliğinin ve haklarının korunması, korkusuz ve ayrımcılığa maruz kalmadan yaşamalarını sağlamak için gerekli önlemlerin alınması çağrısı yaptı.



Haber Ara