Dolar

32,4516

Euro

34,7543

Altın

2.435,48

Bist

9.915,62

AP’den Türkiye’ye Kati Piri tepkisi!

AP Başkanı Martin Schulz, Türkiye'nin Hollandalı parlamenter Kati Piri konusundaki kararına tepki gösterdi...

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-11-16 23:56:44

AP’den Türkiye’ye Kati Piri tepkisi!

Avrupa Parlamentosu'ndan bir heyetin, Türkiye'ye yapacağı ziyaretin, ‘görüşmelerin formatı hakkında Ankara'yla anlaşma sağlanmadığı için ertelendiğini' belirten AP Başkanı Martin Schulz, ‘al-seç yaklaşımının kabul edilemeyeceğini' söyledi.

Ajanslarda yer alan habere göre; Türkiye'deki son gelişmeler üzerine Başbakan Binali Yıldırım ile Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz arasında geçtiğimiz günlerde gerçekleşen telefon görüşmesi kapsamında, AP'den bir heyetin Türkiye'ye gönderilmesi planlanmıştı. Avrupa Parlamentosu Ankara'ya, AP Dışişleri Komisyon Başkanı Alman parlamenter Elmar Brok ile Türkiye raportörü Hollandalı parlamenter Kati Piri'yi gönderme kararı alırken; Ankara'nın son dönemlerdeki açıklamaları nedeniyle Piri'yi istemediği belirtilmişti.

Ankara'dan gelen bu mesaj üzerine ziyaretin ‘ileri bir tarihe ertelendiğini' bildiren AP Başkanı Schulz, yaptığı yazılı açıklamada, "Türk makamlarıyla samimi, açık ve iyi niyetli diyalogdan yanayız. Sayın Brok ve Piri Avrupa Parlamentosu'nu temsil etmektedir. Kimin kiminle konuşacağı konusunda al-seç yaklaşımını kabul edemeyiz" dedi.

Haber Ara