Dolar

32,2600

Euro

34,7090

Altın

2.405,38

Bist

10.247,75

Antalya'da gezilecek 10 yer

Antalya için ülkemizin en güzel şehirlerinden birisi desem yeridir. Bu şehirde herkesin mutlu olmak için bir sebebi vardır diye düşünüyorum. Bir de benim gibi yazı seviyorsanız tam size ve bana göre bir şehir. Benim hemen hemen her yaz yolum düşer, gezer dolaşır mis gibi güneşinden nasibimi alırım.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-12-20 09:31:14

Antalya'da gezilecek 10 yer

Antalya'nın öyle etkileyici doğal güzellikleri var ki gezdikçe gezesi geliyor insanın. Buraların arasından sizin için Antalya'da gezilecek 10 yer belirledim. Buyrun yazımın devamına.

1- Kaleiçi

İsminden de anlaşılacağı üzere Antalya'nın buram buram tarih kokan sokaklarındayız. Rum,Selçuklu ve Osmanlı mimarisinin izlerini taşıyan evleri ve dar sokakları ziyaretçilerini tarihi biryolculuğaçıkarıyor.Anadolu'nun en eski yerleşimlerinden olan, antik çağlardan itibaren tarihe tanıklık edenKaleiçi'ni rotanıza ekleyebilirsiniz. Kaleiçi'nin dar sokaklarında bir çok restoran bulunuyor. Fotoğraf makinanızı yanınızda götürmeye unutmayın, yada artık telefonlar da oluyordu değil mi:)

2- Kaleiçi Marina

Antalya Kaleiçi semtini gezdiyseniz mutlaka Marina'ya da inmelisiniz. Marina'ya Kaleiçi'nin her yerinden inilebiliyor. Kaleiçi'ne kadar gelip günü bir bardak çay ile yelkenlilerin ardındaki günbatımını izlemeden bitirmeyin derim.

Muhteşem bir manzara…

3- Perge Antik Kenti

Antalya'nın Aksu ilçesinde yer alan Perge Antik Kenti, Hitit Dönemi'nde varlığını sürdürdüğüne inanılan, Roma Dönemi'nde Anadolu'nun en düzenli kentlerinden birisi olmuştur. Mimarisi ve mermer heykel traşlığı ile ünlü olan tarihi şehri mutlaka rotanıza eklemelisiniz. Perge Antik Kenti gezmeye, sur duvarlarının kalıntıları boyunca yürüyerek başlayabilirsiniz. Dev sütunlar, Roma hamamları, zamanında bir çok gladyatör ve vahşi hayvan dövüşlerine şahit olmuş anıtsal tiyatro ile ziyaretçilerine eşsiz tarih şöleni yaşatmaktadır. Antalya gezilecek yerler listenize mutlaka ekleyin.

4-Aziz Nikolaos Anıt Müzesi

Akdeniz kıyılarında önemli bir Lykia kenti olan Patara'da doğan ve bütün dünyanın Noel Baba olarak tanıdığı Aziz Nikolaos, Mydra'da yaşamış orada ölmüştür. M.S. 300 yılı civarında, Patara kenti refah içindeyken, orada yaşayan zengin bir buğday tüccarının oğlu olur ve ona Nikolaos adını verir. Doğduğunda anne babasının dualarının ve sundukları adaklarının bir meyvesi, göğün hediyesi ve fakirlerin kurtarıcısı olarak dünyaya geldiğine inanılır.

Aziz Nikolaos öldükten sonra Myralılar onun adına bir kilise yapmış ve içinde yer alan lahitte onu sonsuz uykusuna bırakmışlardır. Haçlı seferleri sırasında Bari'den gelen tüccarlar Aziz Nikolaos'ınkemiklerini çalarak,kendi ülkelerine götürmüş ve yaptıkları bazilikaya gömmüşlerdir. Günümüzde ise ona ait olduğu tahmin edilen bir kısım kemik Antalya Müzesi'nde muhafaza ediliyor. Antalya rotanızda mutlaka es geçmemeniz gereken bir yer. Zamanda yolculuk yaptığınızı hissedeceksiniz. 

SP_1a154e8d-4993-46e6-8a7e-dc5ac883c161

5- Side Sualtı Müzesi

Dünyanın en büyük ikinci su altı müzesi, Türkiye ve Avrupa'nın ilk su altı müzesidir. Müze içerisinde, Posedion ve Kurtuluş Savaşı temalı heykeller bulunuyor. Dalış yapıp, su altı kamerası ile çekim yapılabilir. Deniz ve dalış tutkunlarının kesinlikle görmesi gereken bir yer.

6- Konyaaltı Plajı

Konyaaltı sahili, Antalya'nın en ünlü sahillerinden biridir. Antalya merkeze 4 km mesafede, çevrede ki en uzun plajlardan birisidir. Mavi bayrak sahibidir. Yanınızda şemsiye ve şezlong götürmeseniz bile alandan ücretli temin edebilirsiniz. Sığ başlayan denizi bir kaç adım atıldıkça derinleşiyor. Ülkemizin güneyinde yer alması sebebiyle su sıcaklığı vetuzluluk oranı diğer denizlere göre fazladır.

7- Çıralı Plajı

Antalya'nın ünlü plajlarından bir diğeri de Çıralı Plajı'dır. Caretta Caretta Bölgesi olarak da bilinmektedir. Çıralı,Antalya Kemer yakınlarında, Kemer'e 40 km Antalya'ya 80 km uzaklıktadır. Kemer Kumlucaana yolundan ayrıldıktan sonra orman içinden giden hafif virajlı yoldan arabayla Çıralı'ya ulaşılabilir. Çıralı Plajı; denizi, kumu, güneşi ve yeşil doğayı bir arada sunar. Denizi hafif taşlı ve ılıktır. Denize oldukça yakın alanlarda, kamp alanları ve bungalov evler bulunmaktadır. Konaklama alternatifleri oldukça fazladır. Yerel halk, evlerini tatilciler için kiralamaktadır.

8- Düden Şelalesi

Antalya merkeze 10 km uzaklıkta yer alan Düden Şelalesi, Antalya'nın gözde gezi alanlarından biridir. Düden Şelalesi etrafında park alanı yeşil oturma alanları, restoran ve kahvaltı mekanları bulabilirsiniz. Düden Şelalesi'nin muhteşem doğal atmosferinde yürüyüş yapabilir, şelale çevresinde harika doğa çekimleri yapabilir, mavi ile yeşilin muazzam birlikteliğine tanıklık edebilirsiniz. Pandemi döneminde doğanın kendini yenilemesiyle balık ve ördeklerinde eşlik ettiği şelale Antalya'nın doğal güzelliklerinden.

9- Kurşunlu Şelalesi

Çam ağaçlarının arasında 18 metre yükseklikten dökülen Kurşunlu Şelalesi, yedi küçük göletin küçük şelalelerle birbirine bağlandığı 2 kilometrelik bir kanyonda bulunuyor. Baş döndüren çam kokusuyla muhteşem doğa parkında yürüyüş yaparken normalde sık sık görme olasılığınızın olmadığı tavşan, sincap ve ağaç kakanlar ile karşılaşabilirsiniz. Piknik yapmak için de çok ideal bir yer. Seyir terasları ve oyun alanlarında ailece keyifli vakit geçirebilirsiniz.

10- Feslikan Yaylası

Deniz ve kum sizi yorduysa şöyle derin derin bol oksijenli nefes almak isterseniz buyrun yayla havasına! Farklı bitki türleri, geniş ormanlık arazide yürüyüş yaparken doğa fotoğrafları da çekmek isterseniz işte tam aradığınız ortam, Feslikan Yaylası! Feslikan Yaylası; Antalya merkeze 44 kilometre mesafede Konyaaltı ilçe sınırları içindedir. Yazın en sıcak günlerinde bile serin olan yaylada, yaz aylarında festivaller düzenlenmekte, yağlı güreş karşılaşmaları, konserler verilmekte ve eğlenceler düzenlenmektedir. Şanslıysanız sizde yaylada festivale denk gelebilirsiniz. ;)

Sevgili Timetürk okuyucuları Antalya'ya belki defalarca gitmişsinizdir ama bu sefer inanıyorum bu doğal güzelliklerini görmek için gideceksiniz. Hemen bir uçak bileti ile hafta sonuna bir gün daha ekleyip bile gidebilirsiniz. Neyse daha fazla aklınıza girmeyeyim. Keyifler keşifler dileyip kaçayım.

Hazırlayan: Özlem Akçin ( Özlem Keşifte )

Haber Ara