Dolar

32,2625

Euro

34,6812

Altın

2.398,21

Bist

10.336,50

Ankara’da zirkonyum kaplama tedavilerinde profesyonel yöntem

Ankara Zirkonyum Kaplama tedavisi arayışındaysanız, Dr.Dt. Ömer Bayar başarılı bir zirkonyum tedavisinin tüm aşamalarına sizler için değindi.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-06-13 13:59:40

Ankara’da zirkonyum kaplama tedavilerinde profesyonel yöntem

Zirkonyum diş kaplama tedavisinin kırık diş görünümünün yarattığı estetik dışı görünümü gidermek için kullanılan başarılı bir yöntem olduğunu dile getiren Dr. Dt.Ömer Bayar, ‘' Dişler madde kaybı nedeniyle ve ya darbeler sonucu kırıldığında, estetik görünümü ve diş sağlığını geri kazandırmak amacıyla zirkonyum kaplama uygulaması ile doğal beyaz diş rengine en uyumlu sonuçlar elde edilmektedir.'' Dedi.

Dr.Dt. Ömer Bayar, zirkonyum kaplama dişlerin, madde kaybından dolayı erimiş ve sararmış dişlerin yerine doğal dişler ile aynı konforda kullanılmasının mümkün olduğunu ifade ederek, ‘' Ankara Zirkonyum kaplama tedavimizde teknolojik teknik adımlarını kullanarak ağız içi ve diş ölçülerinizi alarak, tam adaptasyon sunan kaplamlar uyguluyoruz. Bu yöntem tedavi ardından konforlu bir şekilde, diş hassasiyeti yaşamadan yemekleri çiğneyebilmenize, sıcak soğuk içecekleri kolaylıkla tüketebilmenize imkan sağlıyor.'' İfadelerini ekledi.

Diş tedavilerinde özellikle zirkonyum kaplama uygulamalarında profesyonel adımların izlenmesinin önemli olduğunu ve doğal sonuçlar için teknolojik tekniklerin kullanılması gerektiğini anlatan Dr.Dt. Ömer Bayar; ‘' Hastalara uygulanacak olan zirkonyum kaplama çeşitleri laboratuvar ortamında, bilgisayar üzerinden hesaplanmış olan diş ölçülerine göre hazırlanıp, bu ortamda dinamik ve estetik gülüşü beraberinde getirecek olan doğal beyaz renk kaplamalar üzerinde elde edilerek, ölçüleri uygun kaplamalar özel tıbbi yapıştırıcılar ile dişlere uygulanır.'' Diye konuştu.

Başarılı Sonuçlar İle İmplant Tedavisi

Ankara implant tedavisi arayışındaysanız, başarılı tedavi detaylarını Dr.Dt. Ömer Bayar s,zler için aktarıyor. Diş kaybı sebebiyle dişler arasında oluşan boşlukların kişinin gülüşünde estetik dışı bir görünüme neden olduğunu ve diş kayıpları sebebi ile oluşan bu boşlukları gidermek için implant tedavisinin tercih edildiğini belirten Dr.Dt. Ömer Bayar, ‘' dental implant tedavileri kapsamında, kaybedilen dişlerin yaratmış olduğu boşlukları gidermek için çene kemiği ile tam adaptasyon sağlayan implant kökler uygulanır. Bu kökler üzerine ise kişinin profesyonel adımlar ile alınana ağız ölçüleri ile uyumlu protez dişler yerleştirilerek, estetik dışı görünüm, diş boşlukları, sararma gibi problemlerin tümü giderilir. İmplant kökler üzerine uygulanan protezler ise porselen ve zirkonyum kaplama seçeneklerinden tercih edilerek doğal bir görünüm yakalanır. ‘' ifadelerini kullandı.

Dr.Dt. Ömer Bayar sözlerine şöyle devam etti; ‘' Şimdi operasyon aşamasında implant tedavisinin nasıl uygulanması gerektiğinden bahsedelim;

  • İlk aşamada hastanın tedaviye uygunluğunu ölçmek amacıyla muayene ve röntgen çekimi aşamaları gerçekleştirilmelidir.
  • Çene kemiğinin ve hastanın sağlıklı dişlerinin bilgisayar ortamında ölçüleri görüntülenerek, hesaplamaları yapılmalıdır.
  • Ağız içinden alınan ölçülere ve hastanın yüz hatlarına en iyi şekilde uyum sağlayacak olan implant çeşitleri belirlenerek, hasta bu konuda bilgilendirilmelidir.
  • Operasyon adımlarında hastanın kendini konforlu hissetmesi ve acı duymaması için sedasyon gerçekleştirilmelidir.
  • İki farklı yöntem olan çift aşamalı ve tek aşamalı implant yerleştirme koşullarından hastanın ağız sağlığı için uygun olan hangisi ise belirlenmelidir.
  • Tek aşamalı implant tedavisi izleniyor ise implant vida hastanın çene kemiğine uygulanıp, geçici bir başlık takılmalıdır.
  • Çift aşamalı implant için ise implant kök çene kemiğine yerleştirilip yüzeyi diş eti ile örtülmelidir.
  • Her iki teknik sonunda da implant yerleştirme tamamlanıp, geçici bir köprü diş etlerinin iyileşmesini sağlamak amacıyla yerleştirilmelidir.
  • Çene kemiği ve diş eti ile implantın tam adaptasyon sağlaması ardından, protez ekleme aşamasına geçiş yapılır.
  • İmplat kökler üzerine porselen veya zirkonyum kaplama protez dişler eklenerek, hasta estetik bir gülüşe ve sağlıklı dişlere kavuşturulmalıdır.

Gülüş Estetiği İle Her Açıdan Sağlıklı Dişler

Dr.Dt. Ömer Bayar tüm aşamalar sonunda ise doğal dişler ile aynı fonksiyonlarda kullanılabilecek, ağız içinde rahatsızlık hissi uyandırmayacak protez diş ve implat sonuçlarının elde edilmesi gerektiğine değindikten sonra, ‘' ağız kokusu, diş kaybı nedeniyle oluşan diş boşluğu, yemek çiğnemekte güçlük, estetik dışı görünüm gibi problemlerin tümü implant tedavileri ardından geride bırakılmaktadır.'' Diye konuştu.

Gülüş Tasarımı Tedavisinde Geniş Avantaj Koşulları

Gülüş tasarımının, bir hastanın dişlerinde yer alan boşluk, çarpıklık, lekelenme, kırık, çürük, iltihap gibi tüm problemlerin kapsamlı tedavi adımları ile giderildiği bir yöntem olduğunu belirten Dr.Dt. Ömer Bayar; ‘' gülüş tasarımı tedavisinde öncelikli olarak ağız sağlığını tehdit eden çürük, iltihap gibi problemler dolgu ve kanal tedavi uygulamalarını ile giderilir. Bu tedaviler ardından gerekli olması halinde implat ve protez diş uygulama aşamalarına geçilir. Şık bir gülüş için zirkonyum ve porselen kaplama uygulamaları tamamlanarak, kişinin diş diziliminde yer alan tüm sağlıksız dişler tedavi edilir. Kapsamlı operasyonları içeren gülüş tedavisinde, kişiyi daha genç gösteren, tamamen sağlıklı bir diş diziliminin elde edilmesi amaçlanır. ‘' ifadelerini kullandı.

Dr.Dt. Ömer Bayar sözlerinin devamını ise şöyle getirdi, ‘' Şimdi gülüş tasarımı tedavinsin hastalara sağladığı avantajlardan bahsedelim;

  • Gülüş tasarımı, hastanın aklında yer alan gülüş stiline kavuşmasını sağlar.
  • Diş etleri normal sağlıklı görünüme ulaşır.
  • Diş boşlukları giderilir.
  • Dişlerin kapanış şekli düzelir. Alt ve ya üst dişlerin daha geride, önde duruşları ortadan kalkar.
  • Yüz bölgesinde fiziksel ifade değişirken hastamız doğal beyaz dişlere, dinamik ve genç bir gülümsemeye sahip olur.

Dr.Dt. Ömer Bayar, Ankara gülüş tasarımı tedavisi arayışındaysanız, doğal sonuçlara ulaşılan başarılı tedaviyi sizler için en uygun fiyatlarla sunulduğunu ifade etti.

Haber Ara