Dolar

32,4686

Euro

34,7951

Altın

2.441,69

Bist

9.915,62

Ankara'da maskesiz sokağa çıkma yasağı var mı?

Korona virüs salgın vakalarının tekrar artması ile birlikte artışın fazla olduğu yerlerde il hıfzıssıhha kurulları tarafından alınan kararla maskesiz sokağa çıkma yasağı getirildi. Peki Ankara'da maskesiz sokağa çıkılabiliyor mu?

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-06-17 18:49:37

Ankara'da maskesiz sokağa çıkma yasağı var mı?

İl hıfzıssıhha kurulları illerde oluşan koronavirüs tablosuna göre kararlar almayı sürdürüyor. Şimdiye kadar oluşan tablo nedeniyle toplamda 44 ilde maske takmak zorunlu hale getirilmişti. Bu iller arasında Ankara, İstanbul ve Bursa'da eklendi. Toplamda maskesiz sokağa çıkmanın yasak olduğu il sayısı 47'ye yükseldi.

Ankara'da maskesiz sokağa çıkılabiliyor mu?

İstanbul, Ankara ve Bursa için açık alanlarda maske takma zorunluluğu getirildi.

Hangi illerde maskesiz sokağa çıkmak yasak?

Ankara ile birlikte toplamda 47 ilde maskesiz dışarı çıkmak yasaklandı. Maskesiz dışarı çıkmanın yasak olduğu iller şöyle; Adıyaman, Afyonkarahisar, Amasya, Ankara, Ardahan, Aydın, Balıkesir, Bartın, Batman, Bolu, Burdur, Bursa, Denizli, Düzce, Elazığ, Eskişehir, Gaziantep, Giresun, Iğdır, Isparta, İstanbul, Kahramanmaraş, Karabük, Kırklareli, Kocaeli, Konya, Kütahya, Malatya, Mardin, Muğla, Muş, Nevşehir, Osmaniye, Sakarya, Siirt, Sivas, Şırnak, Tunceli, Uşak, Zonguldak, Diyarbakır, Erzurum, Kayseri, Rize ve Şanlıurfa, Bitlis ve Yalova.

Haber Ara