Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Amerikan halkının, İsrail’e verdiği destek hızla düşüyor.

Dün yayınlanan Gallup anketine göre Amerikalıların İsrail’e desteği hızla düşerken, Filistin’e verilen destek ise rekor seviyeye ulaştı. Gallup anketine Amerikan halkının İsrail’e verdiği desteğin 2009’dan bu yana en düşük seviyeye düştüğü gözlendi. İsrail’e olan güvensizliğin en büyük nedenlerinden ikisi;İsrail’in Amerikan siyasetine müdahelesi ve artan anti-Semitik tartışmalar…

6 Yıl Önce Güncellendi

2019-03-08 12:30:02

Amerikan halkının, İsrail’e verdiği destek hızla düşüyor.

 



Amerikan halkının İsrail'e olan bakış açısı değişmeye başladı. Gallup'ın son yaptığı ve dün yayımladığı ankete göre, Amerikalıların İsrail'e desteği hızla düşerken, Filistin'e verdikleri destek ise rekor seviyeye ulaştı. Anket, ABD seçmenlerin Filistin ile yaşanan çatışmada İsrail'e verdiği desteğin son 10 yılın en düşük seviyesine indiğini ortaya koydu.

ABD HALKI, İSRAİL'İN ABD SİYASETİNE
MÜDAHELE ETTİĞİNİ İNANIYOR

Dünyada büyük desteği veren ülke halkları arasında gelen ABD halkı, İsrai'in ABD siyasetine müdahale ettiğini inanıyor ve son günlerde ülkedeki anti-Semitik tartışmalardan da rahatsız olduğunu gizlemiyor.

İSRAİL'E VERİLEN DESTEK SON
ON YILIN EN DÜŞÜK SEVİYESİNDE

Gallup'un dün yayımladığı anket, Amerika Birleşik Devletleri'ndeki (ABD) seçmenlerin Filistin ile yaşanan çatışmada İsrail'e verdiği desteğin son 10 yılın en düşük seviyesine indiğini ortaya koydu.
Gallup'un 'dünya olayları araştırmasına' göre geçen yıla oranla Demokratların İsrail'e verdiği destek yüzde 6 Cumhuriyetçilerin verdiği destek ise yüzde 13 puan düşüş gösterdi.
Araştırmaya göre Amerikan vatandaşlarının Filistin ile yaşanan çatışmada İsrail'e verdiği destek bu yıl 5 puan düşerek yüzde 59'a indi.
Bu oran Amerikalıların İsrail'e verdiği desteğin son 10 yılın en düşük seviyesinde olduğunu gösteriyor.
Amerikalıların Filistin'e verdiği destek ise rekor bir şekilde artarak yüzde 21'e çıktı.

 

Haber Ara