Dolar

32,3346

Euro

35,2006

Altın

2.247,92

Bist

8.718,11

Amerikan Büyükelçisi'nin 'bıyığı', Güney Kore'de krize yol açtı

Annesi Japon olan 63 yaşındaki ABD'nin Seul Büyükelçisi Harry Harris, ülkenin sömürgecilik dönemini hatırlatan kalın bıyığı nedeniyle Güney Kore'de artan eleştirilere ve tepkilere maruz kaldı.

5 Yıl Önce Güncellendi

2020-01-17 14:51:17

Amerikan Büyükelçisi'nin 'bıyığı', Güney Kore'de krize yol açtı

buyuk_209

Temmuz 2018'de Seul Büyükelçiliği'ne atanan ABD'nin 63 yaşındaki Büyükelçi Harry Harris'in bıyığı, müttefiği Güney Kore'de yeni bir gerilim kaynağı haline geldi.

Annesi Japon olan emekli amiral ABD'nin Seul Büyükelçisi Harris, ülkenin sömürgecilik dönemini (1910-1945) hatırlatan kalın bıyığı nedeniyle Güney Kore'de artan eleştirilere ve tepkilere maruz kaldı.

Sömürgecilik, Seul yönetimi ve Tokyo arasındaki en önde gelen gerilim dosyalarından biri olmaya devam ederken; birçok Güney Koreli sosyal ağ lideri, ABD Büyükelçisi'ni kalın bıyığından dolayı tepki gösteriyor.
Tepkiye neden olarak da, Güney Kore'nin sömürge dönemindeki 8 Japon genel yöneticinin hepsinin de kalın bıyıklara sahip olması…

Korea Times gazetesi, Harris'in sıklıkla "büyükelçi değil, genel vali" gibi hareket etmesinin Güney Kore halkını rahatsız ettiğini dikkat çekti.

Büyükelçi Harris, yakın tarihli bir basın açıklamasında, bıyıklarından değil, Japon kökenlerinden kaynaklandığına dair inancını dile getirerek, kendisine yöneltilen eleştirilere karşı çıkmıştı.

Büyükelçi Harris, ABD Deniz Kuvvetleri'nde 40 yıllık hizmetten sonra diplomatik göreve atandığında bıyıkları büyütmeye karar verdiğini doğrulayarak; birisi onu Washington ve Seul arasındaki ilişkilere zarar verdiğine ikna etmedikçe bıyıklarını kesmek istemediğini vurgulamıştı

ABD Başkanı Trump, geçen yıl Seul yönetiminden, bu ülkedeki Amerikan güçlerinin varlığının yükünü paylaşması için 5 milyar dolar ödeme yapılmasını talep etmişti. Trump'ın para talebi Güney Kore'de ABD yönetimine yönelik protestolara yol açmıştı.

 

Haber Ara