Dolar

32,2661

Euro

34,6818

Altın

2.403,71

Bist

10.336,50

'Amerika, Yahudi liderlere güvence verdi'

ABD Başkanı Trump tarafından tek taraflı ilan edilen ve israil yanlısı 'Sözde Yüzyılın Anlaşması Planı’nına tepkiler sürerken; Washington yönetiminin Yahudi liderlere, ‘yakında bir Filistin devletinin kurulmayacağı konusunda güvence verdiği’ ortaya çıktı.

5 Yıl Önce Güncellendi

2020-01-30 18:30:54

'Amerika, Yahudi liderlere güvence verdi'

ABD Başkanı Trump tarafından tek taraflı ilan edilen ve israil yanlısı 'Sözde Yüzyılın Anlaşması Planı'nına tepkiler sürerken; Washington yönetiminin Yahudi liderlere, ‘yakında bir Filistin devletinin kurulmayacağı konusunda güvence verdiği' ortaya çıktı.

İsrail Times of Israel gazetesi; Washington'un, İsrail Büyükelçisi David Friedman aracılığıyla, “Filistinlilerin, ‘Yüzyılın Anlaşması' şartlarını kabul etseler bile devletlerini yakında kuramayacaklarını Amerikan Yahudi ve Protestan liderlere ‘güvence' verdiğini aktardı.

Gazete; Beyaz Saray'ın barış planını yayınlamasından sonra İsrail Büyükelçisi Friedman tarafından bugün 20'den fazla Amerikan Yahudi ve Protestan lidere verilen brifingde, Büyükelçinin yakında bir Filistin devletinin kurulmasının hiçbir şekilde gelmeyeceğini söylediğini aktardı. Gazete, Büyükelçinin açıklamalarının aksine planın iki devletli bir çözüm ilkesine dayandığına idda ediyor.

Brifinge katılan Amerikalı bir Yahudi yetkili ise, gazeteye şunları söyledi: "Büyükelçi Friedman, Filistinlilerin tamamen yaşam dostu bir devlet kurmak için gereken kurumları inşa etmek için önemli bir zamana ihtiyaç duyacağını söyledi.
Bu süreninin sonunda planının hayata geçirilip geçirilip geçirilmeyeceği, Filistinlilerin tutumuna bağlı olacak.”

 

Haber Ara