Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Amed Dicle'den İBB Başkanlık seçimleri için 'Afrin' iması

HDP destekçisi gazeteci Amed Dicle, Ekrem İmamoğlu'nun İBB Başkanlık yarışını kazanması üzerine bunun 'Afrin'in bedeli' olduğuna ilişkin paylaşım yaptı.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-06-24 09:15:43

Amed Dicle'den İBB Başkanlık seçimleri için 'Afrin' iması

TIMETURK | HABER MERKEZİ

İstanbul 23 Haziran'da ikinci kez sandık başına gitti. Ak Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım ve CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu kıyasıya bir yarışla seçimi tamamladı. Resmi olmayan sonuçlara göre CHP'nin adayı İmamoğlu, yüzde 54; Ak Parti'nin adayı Yıldırım ise yüzde 45 oy oranı aldı. 

İmamoğlu'nun kazanması sonrası Millet İttifakı destekçileri kutlama paylaşımlarında bulunurken, HDP destekçisi ve HDP'nin politikası uyarınca CHP'li Ekrem İmamoğlu'nu destekleyen Kürt Gazeteci Amed Dicle, Twitter hesabından yaptığı paylaşımla dikkat çekti.

"AFRİN'İN BEDELİ"

Dicle, İBB seçimlerini Ekrem İmamoğlu'nun kazanmış olmasının "Afrin'in bedeli" olduğunu söyledi. Gazetecinin atıf yaptığı "Afrin", terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı PYD'nin konuşlandığı Türkiye sınırına yakın bir bölge.

2019-06-24_09h14_21

AFRİN'E ZEYTİN DALI HAREKATI

Afrin bölgesindeki PYD/YPG ile Suriye sahasında alan sahibi IŞİD tafından Türkiye'ye ve Fırat Kalkanı Harekatı bölgesine 700'den fazla taciz ateşi ve saldırı gerçekleştirilmesi üzerine Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) 20 Ocak 2018'de "Afrin'e Zeytin Dalı Harekatı" başlatmıştı.

Harekat sırasında Suriyeli muhaliflerden oluşan Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) TSK'ya kara gücü olarak destek vermişti.

Harekat devam ederken de Türkiye'ye yönelik gelişi güzel 120 roket, 7 havan atışı yapıldı, bunların sonucunda 7 vatandaş hayatını kaybetti, 124 kişi yaralandı.

Yoğun çatışmaların yaşandığı harekat kapsamında TSK unsurlarının desteklediği Özgür Suriye Ordusu güçleri, Burseya Dağı'nda kontrolü sağladı. Böylelikle harekatta önemli bir aşama geride kalırken Afrin'e ulaşılmasına sadece 13 kilometre kaldı. 3 Mart'ta ise çok sayıda teröristi barındıran ve Afrin'e ulaşan yaklaşma istikametindeki Racu bölgesinde kontrol sağlandı.

73
TSK, Türk bayrağını Burseya dağına dikti.

Cenderis, Kurt Dağı, Halobu, Şavarighat ve Melkiye köylerinin 8 Mart'ta PYD'den alınmasıyla sınır güvenliğinin sağlanmasındaki önemli bir aşama geride bırakıldı.

Söz konusu köylerdeki kontrolün sağlanmasının ardından Afrin merkezinin kuşatılmasına yönelik harekata geldi. Bu kapsamda sürdürülen çalışmalar sonucu, tüm kuvvetler, 18 Mart 2018 sabahı Afrin'in kuzeyinde birleşti.

Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103. yıl dönümü olan 18 Mart 2018'de ise Afrin merkezi kontrol altına alındı.

2_94
TSK, Afrin kent merkezinde.

3_80
Merkezde bir ÖSO askeri ve ona çay ikram eden Afrinli kadın.

1_92
Kontrolün sağlandığı ilçe merkezindeki hükümet binasına da Türk bayrağı ve ÖSO bayrağı asılırken.

Toplam 2 bin km'lik alanda kontrol sağlanan Zeytin Dalı Operasyonu'nda TSK'dan 55 asker, Özgür Suriye Ordusu güçlerinden 398 kişi şehit oldu. yapılan açıklamalarda "harekat sonucunda, 4 bin 500'den fazla terörist etkisiz hale getirildi. Harekatın sivillere zarar vermeden üstün bir başarıya tamamlanmasında başta İHA ve SİHA'lar olmak üzere yerli ve milli silah sistemlerinin kullanılmasının büyük etkisi oldu. Harekat kapsamında teröristlerin döşediği mayın ve el yapımı patlayıcıların imhasında ise METİ, PMKİ ve SAS timleri görev aldı" denildi.

Bölgeyi daha önce terk etmek zorunda kalan Suriyelilerin, güvenliğin sağlanmasının ardından evlerine dönmeye başladığı biliniyor.

Haber Ara