Dolar

32,4845

Euro

34,7989

Altın

2.440,90

Bist

9.915,62

Amazon hisse senedi tahminleri hayal kırıklığına sebep oldu

Online satış devi net karını üçüncü çeyrekte 2,9 milyar dolara çıkardı. Ancak yılın son aylarındaki tahminleri hayal kırıklığı yarattı.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-10-26 19:44:47

Amazon hisse senedi tahminleri hayal kırıklığına sebep oldu

Amazon ikinci ardışık çeyrek için rekor kârlar kaydetmesine rağmen, Jeff Bezos'un firması beklenenden daha az iyimserlik sergiliyor. Online ticaret devi, beklenenden daha az elverişli sonuçlar doğurduğunu açıklayarak, çok talepkar hissedarlarını rahatsız edici bir şekilde şaşırttı. Borsa mesajı aldı ve Wall Street'teki açılışta unvan % 7'den fazla düşüş gösterdi.

Seattle firması, büyümesinin 2016 yılı seviyesine düştüğünü, yani % 10 ile 20 arasında olduğunu belirtti. Normal bir şirket için onurlu bir performans olabileceğini ama Amazon'un dört çeyrek için Wall Street'i % 30 ila % 40 arasında bir büyümeye alıştırdığını açıkladı. Bu arada, grup geçen yıla göre 2,88 milyar dolar kâra ulaştı. İmparatorluğun satışları % 29 artışla 56.58 milyar dolara yükseldi.

Tatil sezonu nedeniyle mevcut çeyrek için, Amazon'un hedefi satışlarda 66,5 milyar dolar ile 72,5 milyar dolar arasında. Ama Wall Street'in hedefi 73,9 milyar dolardı.

Amazon'un bir numara olmaya devam ettiği ve Seattle şirketinin satışlarının % 45,7 oranında sıçradığı bulutta bile, Microsoft, Oracle, Google ve IBM gibi diğer devlerden gelen rekabetin hissedilmeye başlandığı görülüyor. Analistlerin belirlediği iyimser büyüme hedeflerini karşılayamadığı Wall Street'teki büyük huzursuzluk bağlamında, eylemler şiddetli bir şekilde cezalandırılıyor, Amazon'un fiyatı şu an keskin bir şekilde aşağıya kaymalı. Perşembe gecesi, OTC piyasasında, Amazon'un üç aylık performansının yayınlanmasından birkaç dakika sonra hisse senedi % 7.4 oranında değer kaybetti. Yılın başından bu yana Amazon fiyatı % 52,4 oranında azaldı.

Kaynak: Pierre-Yves Dugua, Le Figaro

Haber Ara